Γερμανία: Αποκλιμάκωση του πληθωρισμού - Κάτω από το 10% τον Δεκέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Αποκλιμάκωση του πληθωρισμού - Κάτω από το 10% τον Δεκέμβριο
Παραμένει σημαντικά πιο πάνω από τον στόχο του 2% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αποκλιμάκωση κατέγραψε ο πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Σε ετήσιο επίπεδο ο -εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης- πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 9,6% έναντι του 11,3% τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 10,2%. Σε μηνιαίο επίπεδο, παρουσιάστηκε αποπληθωρισμός 1,2% από μηδενικό πληθωρισμό τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αποπληθωρισμό στο 0,8%.

Ο γενικός πληθωρισμός στη Γερμανία σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 8,6% έναντι 10% τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 9,1%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2022. Σε μηνιαίο επίπεδο παρουσιάστηκε αποπληθωρισμός 0,8% έναντι -0,5% τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο -0,3%.

Σημειώνεται πως παρά την κάμψη των τιμών που δείχνουν τα στοιχεία της Destatis για τον τελευταίο μήνα του 2022, ο πληθωρισμός στη Γερμανία παραμένει σημαντικά πιο πάνω από τον στόχο του 2% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κάμψη της ανεργίας στη Γερμανία τον Δεκέμβριο

Η Γαλλία αναμένει αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων μέσα στο 2023

Σημαντική αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην Τουρκία - Στο 64,2% τον Δεκέμβριο, χαμηλό 9 μηνών

gazzetta
gazzetta reader insider insider