ΗΠΑ: Ισχυρή αύξηση στον καταναλωτικό δανεισμό τον Οκτώβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ισχυρή αύξηση στον καταναλωτικό δανεισμό τον Οκτώβριο
Αύξηση κατά 27,1 δισ. δολάρια σημείωσε η συνολική καταναλωτική πίστη τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, έναντι μιας αναθεωρημένης αύξησης 25,8 δισ. δολαρίων τον προηγούμενο μήνα.

Αύξηση κατά 27,1 δισ. δολάρια σημείωσε η συνολική καταναλωτική πίστη τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, έναντι μιας αναθεωρημένης αύξησης 25,8 δισ. δολαρίων τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Fed. Αυτό μεταφράζεται σε ετήσιο ποσοστό 6,9%, από το αναθεωρημένο 6,6% τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με το Marketwatch, οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 26 δισ. δολαρίων.

Η ανακυκλούμενη πίστωση, κυρίως πιστωτικές κάρτες, αυξήθηκε 10,4% τον Οκτώβριο μετά από άνοδο 8,2% τον προηγούμενο μήνα.

Η μη ανακυκλούμενη πίστωση, συνήθως δάνεια αυτοκινήτων και φοιτητικά δάνεια, αυξήθηκε κατά 5,8% από αύξηση 6,1% τον προηγούμενο μήνα, με αυτή την κατηγορία πιστώσεων να θεωρείται πολύ λιγότερο ασταθής.

Τα στοιχεία της Fed δεν περιλαμβάνουν τα στεγαστικά δάνεια, που είναι η μεγαλύτερη κατηγορία χρέους των νοικοκυριών.

Τα υπόλοιπα πιστωτικών καρτών αυξήθηκαν κατά 15% το περασμένο έτος που έληξε τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία της Fed της Νέας Υόρκης. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αύξηση σε περισσότερα από 20 χρόνια.

Οι οικονομολόγοι συζητούν έντονα την αύξηση της καταναλωτικής πίστης. Μερικοί βλέπουν τα νοικοκυριά να βρίσκονται υπό πίεση από την έκρηξη του πληθωρισμού, αναγκασμένα να χρησιμοποιήσουν δάνεια υψηλού επιτοκίου για να επιβιώσουν. Άλλα σημειώνουν ότι, συνολικά, τα νοικοκυριά βρίσκονται σε καλή κατάσταση σε σχέση με τη Μεγάλη Ύφεση. Αλλά η Fed της Νέας Υόρκης σημείωσε επίσης ότι οι αθετήσεις αυξάνονται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με κάτι λιγότερο από ένα δισ. η ΕΚΤ κρατάει -ακόμα- υπό «προστασία» τα ελληνικά ομόλογα

Κρυπτονομίσματα: «Καμπανάκι» ΕΚΤ - «Πολλαπλές φούσκες που σκάνε η μία μετά την άλλη»