Βρετανία: Η ζήτηση για κατοικίες έπεσε 44% σε ένα μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Η ζήτηση για κατοικίες έπεσε 44% σε ένα μήνα
Αναμένεται πτώση στις τιμές κατοικιών της Βρετανίας για το 2023 κατά 5%.

Ισχυρή πτώση κατέγραψε η ζήτηση για ακίνητα κατοικιών στη Βρετανία κατά τις τέσσερις εβδομάδες που ολοκληρώθηκαν στις 20 Νοεμβρίου, σύμφωνα με έρευνα του μεσιτικού Zoopla.

Όπως αναφέρει το CNBC, η πτώση έρχεται στον απόηχο της αναταραχής που προκάλεσαν στη βρετανική οικονομία οι εξαγγελίες της κυβέρνησης της Λιζ Τρας για τη φορολογία και οι οποίες οδήγησαν στην παραίτηση την τέως πρωθυπουργό και στην αντικατάσταση της από τον Ρίσι Σούνακ στην ηγεσία της χώρας.

Σύμφωνα με το Zoopla, η ζήτηση για το σύνολο των κατοικιών υποχώρησε κατά 44% σε ετήσια βάση, ενώ η ζήτηση για νεόδμητες κατοικίες έπεσε κατά 28%.

Η εταιρεία αναφέρει πως η ζήτηση υποχωρεί παραδοσιακά την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς οι αγοραστές αποτιμούν τις προοπτικές των ενυπόθηκων δανείων μαζί με τα δικά τους εισοδήματα.

Ο Ρίτσαρντ Ντόνελ, επικεφαλής ερευνητής της Zoopla, ανέφερε σε σχετική δήλωση πως αναμένεται πτώση στις τιμές κατοικιών της Βρετανίας για το 2023 κατά 5%.

Εξάλλου, τα κόστη ενοικίασης κατοικίας στη Βρετανία έχουν φτάσει σε ιστορικό υψηλό, σύμφωνα με στοιχεία της μεσιτικής Rightmove που δημοσιεύτηκαν τον Οκτώβριο.

Το κόστος ενοικίων στο Λονδίνο αυξήθηκε 16,1% σε ετήσια βάση, το υψηλότερο από κάθε άλλη περιοχή της Βρετανίας, μετέδωσε το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κνοτ (ΕΚΤ): Χρειάζεται κάμψη της οικονομικής ανάπτυξης για να μειωθεί ο πληθωρισμός 

Bloomberg: «Σινιάλο» Πάουελ μέσα στην εβδομάδα για επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider