Στα 35 λεπτά ανά κιλοβατώρα οι χρεώσεις των παρόχων ενέργειας τον Δεκέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 35 λεπτά ανά κιλοβατώρα οι χρεώσεις των παρόχων ενέργειας τον Δεκέμβριο
Η πτωτική πορεία που ακολουθούσαν έως και πριν από λίγες ημέρες οι τιμές του αερίου αναμένεται να συμπαρασύρει προς τα κάτω τις χρεώσεις για τον τελευταίο μήνα του έτους, σε επίπεδα χαμηλότερα από τον Νοέμβριο.

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής αναμένεται να ανακοινώσουν οι πάροχοι ενέργειας τις χρεώσεις που θα ισχύσουν για τον Δεκέμβριο.

Παράγοντες του κλάδου εκτιμούν πως η πτωτική πορεία που ακολουθούσαν έως και πριν από λίγες ημέρες οι τιμές του αερίου αναμένεται να συμπαρασύρει προς τα κάτω τις χρεώσεις για τον τελευταίο μήνα του έτους, σε επίπεδα χαμηλότερα από τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των παρόχων θα ανακοινώσουν τιμές για τον επόμενο μήνα, οι οποίες θα κινούνται κοντά στα επίπεδα των 35 λεπτών του ευρώ ανά κιλοβατώρα. Επομένως, θα είναι κατά 10-15% μικρότερες από τις χρεώσεις ρεύματος με τις οποίες «τρέχει» ο Νοέμβριος, η χαμηλότερη από τις οποίες (χωρίς τις εκπτώσεις) ήταν στα 37 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Όπως είναι γνωστό, με βάση το νέο μοντέλο λιανικής (στο πλαίσιο αναστολής των ρητρών αναπροσαρμογής), οι εταιρείες προμήθειας δημοσιοποιούν στις 20 κάθε μήνα τις χρεώσεις που θα ισχύσουν τον επόμενο μήνα. Κατά συνέπεια, τα τιμολόγια Δεκεμβρίου θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες των παρόχων σε λίγα 24ωρα, και πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ποιοι προμηθευτές ρεύματος είναι συνεπείς στην καταβολή των ρυθμιζόμενων χρεώσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider