Πρώην αντιπρόεδρος Fed: Η οικονομία θα μπει σε ύφεση - Πολλές αυξήσεις επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρώην αντιπρόεδρος Fed: Η οικονομία θα μπει σε ύφεση - Πολλές αυξήσεις επιτοκίων
Βέβαιος για την υφεσιακή πορεία της αμερικανικής οικονομίας ο πρώην αντιπρόεδρος της Fed που εκτιμά πως θα έρθουν αρκετές αυξήσεις επιτοκίων.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Fed, Ρότζερ Φέργκιουσον εκτιμά πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια πολλές φορές φέτος, αλλά με πιο αργό ρυθμό, ενώ η οικονομία οδεύει σε ύφεση.

Ειδικότερα, ο κ. Φέργκιουσον αναμένει αύξηση 75 μονάδων βάσης στη συνάντηση της 1-2 Νοεμβρίου, ακολουθούμενη από 50 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο και ίσως 25 μονάδες βάσης στις αρχές του επόμενου έτους, όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια του ετήσιου Συνεδρίου της Ένωσης Τραπεζιτών στο Νάσβιλ.

«Φοβάμαι ότι αν κάνω λάθος, είναι επειδή έχω υποτιμήσει πόσα περισσότερα πρέπει να κάνουν», πρόσθεσε.

«Στο τέλος της ημέρας, είναι πιθανό να δούμε μια συντομευμένη, μικρή ύφεση στο τέλος του επόμενου έτους. Όχι, δεν είμαι αισιόδοξος, αλλά είμαι εδώ για να είμαι ειλικρινής μαζί σας» έσπευσε να συμπληρώσει.

Παράλληλα, υπολογίζει ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ θα ανέλθει στο 5% και αργήσει να ξεφύγει από αυτό το επίπεδο, ενώ προειδοποίησε πως εάν η επόμενη έκθεση για τον πληθωρισμό είναι πραγματικά υψηλή, τότε στελέχη της Fed θα ωθήσουν τα επιτόκια ακόμη υψηλότερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Ευρώ απέναντι σε νέα απειλή - Πέραν του πληθωρισμού και των επιτοκίων της Fed

Το profit taking χτύπησε εκ νέου το Χρηματιστήριο - Το σήμα των Jefferies - Eurobank Equities

Νέες τιμές - στόχοι από τη Eurobank Equities για τις ελληνικές τράπεζες - «Ανώμαλος ο δρόμος» για ένα περαιτέρω re-rating

gazzetta
gazzetta reader insider insider