ΗΠΑ: Συρρικνώθηκε για 4η συνεχόμενη φορά ο σύνθετος PMI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Συρρικνώθηκε για 4η συνεχόμενη φορά ο σύνθετος PMI
Οι ιθύνοντες σε μεταποίηση και υπηρεσίες ανέφεραν ασθενέστερη ζήτηση για τον Οκτώβριο.

Συρρίκνωση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα σημείωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο με τους ι , σύμφωνα με τα στοιχεία του PMI της S&P Global.

Ο αρχικός σύνθετος PMI για τις ΗΠΑ, που παρακολουθεί τους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών, υποχώρησε στο 47,3 αυτόν τον μήνα από την τελική ένδειξη του 49,5 τον Σεπτέμβριο.

Οποιαδήποτε ένδειξη κάτω από το 50 δείχνει συρρίκνωση στον ιδιωτικό τομέα.

Εκτός της συρρίκνωσης κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας την άνοιξη του 2020, η παραγωγή υποχωρεί με τον ταχύτερο ρυθμό από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2007-2009, σύμφωνα με τις μετρήσεις της S&P Global.

Ωστόσο, η έρευνα της S&P Global μπορεί να υπερβάλει όσον αφορά στην επιβράδυνση. Αντίστοιχες έρευνες από το ISM έδειξαν ότι οι κλάδοι μεταποίησης και υπηρεσιών εξακολουθούν να επεκτείνονται μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης νέων παραγγελιών υποχώρησε στο 49,0 από τελική ένδειξη 50,9 τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι τιμές που πληρώνουν οι επιχειρήσεις για τις εισροές αυξήθηκε στο 67,8 από 67,3, το οποίο είναι και το χαμηλότερο από τον Ιανουάριο του 2021.

Ο PMI της μεταποίησης μειώθηκε στο 49,9 αυτόν τον μήνα, η πρώτη ένδειξη για επιβράδυνση από τον Ιούνιο του 2020, από 52 τον Σεπτέμβριο. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο δείκτης θα διολισθήσει στο 51. Οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν απότομα στο χαμηλότερο επίπεδο από το lockdown την άνοιξη του 2020.

Ο αρχικός PMI για τις υπηρεσίες μειώθηκε στο 46,6 από 49,3 τον Σεπτέμβριο. Οι επιχειρήσεις υπηρεσιών ανέφεραν ότι τόσο οι τιμές των εισροών όσο και οι τιμές που χρεώθηκαν αυξήθηκαν τον Οκτώβριο μετά από σταθερή πτώση από τα τέλη της άνοιξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο «πλήγμα» στην οικονομία της Ευρωζώνης, υποχώρηση του PMI για 4ο διαδοχικό μήνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider