ΗΠΑ: «Πονοκέφαλος» στην αμυντική βιομηχανία - Αυξανόμενη ζήτηση και ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: «Πονοκέφαλος» στην αμυντική βιομηχανία - Αυξανόμενη ζήτηση και ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα
Η αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ αντιμετωπίζει αυξανόμενη ζήτηση και κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και ένταση στην Ταϊβάν έχουν προκαλέσει αύξηση της ζήτησης για όπλα υψηλής τεχνολογίας, αμερικανικής κατασκευής. Ωστόσο, με τη κρίση στην αλυσίδα εφοδιασμού και τον πληθωρισμό να αυξάνεται, στελέχη της στρατιωτικής βιομηχανίας αμφισβητούν εάν ο αμυντικός τομέας των ΗΠΑ μπορεί να συμβαδίσει με τις απαιτήσεις.

«Δεν μπορούμε να βασιστούμε στην Κίνα για την κατασκευή εξαρτημάτων για τα όπλα μας», δήλωσε ο Έλντριτζ Κόλμπι, συνιδρυτής και διευθυντής του The Marathon Initiative. Ακόμη και με τον μεγαλύτερο αμυντικό προϋπολογισμό στον κόσμο, ο στρατός των ΗΠΑ δεν μένει ανεπηρέαστος από τις ελλείψεις της εφοδιαστικής αλυσίδας.

«Ο προϋπολογισμός για την εθνική ασφάλεια του επόμενου έτους θα είναι πιθανότατα σχεδόν ενάμιση τρισεκατομμύριο δολάρια», τονίζει η Τζούλια Γκλέντχιλ, αναλύτρια στο Κέντρο Πληροφοριών για την Άμυνα στο Project On Government Oversight. «Και το Κογκρέσο θέλει να προσθέσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτόν τον αριθμό, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Άμυνας έχει δείξει ξανά και ξανά ότι δεν διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα οικονομικά του» πρόσθεσε.

«Δεν νομίζω ότι θα εκτινάξουμε τον αμυντικό μας προϋπολογισμό», εκτιμά ο Κρις Ντόερτι, ανώτερος συνεργάτης στο Κέντρο για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια. «Πιθανώς πρόκειται περισσότερο για την ανάπτυξη της παράδοσης και της παραγωγής, όταν και όπου χρειάζεται» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 725 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ

Sky News: Η Βρετανία σε συζητήσεις με τις ΗΠΑ για προμήθειες LNG

Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία - Τουλάχιστον δύο τραυματίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider