Υποχώρηση στην αξία των κρατικών ομολόγων της Ιταλίας που διακρατεί η ΕΚΤ 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποχώρηση στην αξία των κρατικών ομολόγων της Ιταλίας που διακρατεί η ΕΚΤ 
Σημάδι για το ότι η ΕΚΤ δεν βλέπει την ανάγκη στήριξης της Ιταλίας στο αυξημένο κόστος δανεισμού που αντιμετωπίζει η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Πτώση κατέγραψε το σύνολο των κρατικών ομολόγων της Ιταλίας που διακρατεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τους τελευταίους 2 μήνες, σε ένα σημάδι για το ότι η ΕΚΤ δεν βλέπει την ανάγκη στήριξης της Ιταλίας στο αυξημένο κόστος δανεισμού που αντιμετωπίζει η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το Reuters, η αξία των ιταλικών κρατικών ομολόγων που έχει στο ενεργητικό της ΕΚΤ στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού (PEPP) συρρικνώθηκε κατά 1,24 δισ. ευρώ τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται πως η μείωση έρχεται μετά από την αύξηση 9,76 δισ. ευρώ που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, όταν η ευρωτράπεζα είχε δεσμευτεί για το ότι θα στηρίξει τις χώρες με υψηλό δημόσιο χρέος (όπως η Ιταλία) μετά από την αύξηση του κόστους δανεισμού που έχει προκαλέσει η άνοδος των βασικών επιτοκίων της ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Τελικά θα λάβει φυσικό αέριο η ΕΝΙ από την Gazprom μετά τη διακοπή

«Χάθηκαν» 30 τρισ. σε 12 μήνες - Η ΕΚΤ (SSM) ανησυχεί για τις τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider