Reuters: Η Γερμανία προς επιπλέον ενισχύσεις σε επιχειρήσεις για τις εισαγωγές φυσικού αερίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Η Γερμανία προς επιπλέον ενισχύσεις σε επιχειρήσεις για τις εισαγωγές φυσικού αερίου
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για την επιδότηση δισ. ευρώ ως εγγυήσεις στην Sefe, τέως Gazprom Germania.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για την επιδότηση δισ. ευρώ ως εγγυήσεις στην Sefe, τέως Gazprom Germania, ώστε να διασφαλίσει πως η εταιρεία θα τηρήσει το τεράστιο συμβόλαιο φυσικού αερίου που έχει με την εισαγωγέα VNG, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Sefe θα λάβει επιπλέον πίστωση από την κυβέρνηση για να ολοκληρώσει το συμβόλαιο που έχει με την VNG, παράδοσης 65 τεραβάτ ανά ώρα για κάθε χρόνο.

Η σχετική συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί ακόμα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας, με τις πηγές του Reuters να προσθέτουν πως οι όροι μπορούν να διαφοροποιηθούν καθώς οι συζητήσεις συνεχίζονται.

VNG και Sefe έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα από την ενεργειακή κρίση που προκαλεί ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, αναγκάζοντας τις εταιρείες να αγοράζουν αέριο σε υψηλότατες τιμές μετά από τη διακοπή του ρωσικού αερίου προς τη Γερμανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σολτς προς Κομισιόν: Δικαιολογημένο το γερμανικό πακέτο μέτρων 200 δισ. ευρώ

Γαλλία: Προς πλήρη κρατικοποίηση της υπερχρεωμένης ενεργειακής εταιρείας EDF - Στα 9,7 δισ. ευρώ το κόστος

gazzetta
gazzetta reader insider insider