Ντόναχιου: Να δοθεί χρόνος στα κράτη-μέλη για ομόφωνη απόφαση επί του εταιρικού φόρου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντόναχιου: Να δοθεί χρόνος στα κράτη-μέλη για ομόφωνη απόφαση επί του εταιρικού φόρου
Να δώσει στα κράτη-μέλη της χρόνο για να επιτευχθεί ομόφωνη υποστήριξη στην επιβολή ελάχιστου εταιρικού φόρου προτρέπει την Ευρωπαϊκή Ένωση ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Πασκάλ Ντόνοχιου, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg. 

Να δώσει στα κράτη-μέλη της χρόνο για να επιτευχθεί ομόφωνη υποστήριξη στην επιβολή ελάχιστου εταιρικού φόρου προτρέπει την Ευρωπαϊκή Ένωση ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Πασκάλ Ντόναχιου, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg.

Η στάση του Ιρλανδού υπουργού αντιτίθεται στην πίεση που ασκούν ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη όπως η Γερμανία και η Γαλλία στους εταιρούς τους, καθώς αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για την επιβολή του φόρου, εν μέσω του βέτο της Ουγγαρίας.

Συγκεκριμένα ο Ντόναχιου δήλωσε πως «ο κατάλληλος τρόπος προκειμένου να υιοθετηθεί (το μέτρο) είναι μέσω οδηγίας, που είναι και ο τρόπος για την εφαρμογή της νομοθεσίας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαι αισιόδοξος πως με λίγο περισσότερο χρόνο και συνεχιζόμενες προσπάθειες εκ μέρους μας, θα βρούμε τον τρόπο για την κοινή εφαρμογή κατά μήκος της Ε.Ε.».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για επιστολή προς Κομισιόν: Σπουδαία νέα στον αγώνα κατά των υψηλών τιμών της ενέργειας

Σχέδιο Κομισιόν για δυναμικό πλαφόν στην τιμή αερίου στα €180 η μεγαβατώρα - Ορόσημο ο Οκτώβριος 

Σταϊκούρας για οικονομία: Συνεχίζουμε στον δρόμο της σύνεσης και της υπευθυνότητας