Γερμανία: Δεν μπορούμε να πολεμήσουμε τον πληθωρισμό με δανεικά, τόνισε ο Λίντνερ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Δεν μπορούμε να πολεμήσουμε τον πληθωρισμό με δανεικά, τόνισε ο Λίντνερ
«Η καταπολέμηση του συνδέεται πάντα με την κάμψη της οικονομίας, αλλά αυτό είναι το τίμημα για να σταματήσουμε τον πληθωρισμό» υπογράμμισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Ο υψηλός πληθωρισμός στη Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την οικονομία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Κρίστιαν Λίντνερ, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση του ARD.

Ο ίδιος τόνισε πως οι υψηλές τιμές που καταγράφονται στη Γερμανία (στο 8,8% ο πληθωρισμός για τον Αύγουστο) «είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την οικονομίας μας. Αλλά, δεν μπορούμε να παλέψουμε τον πληθωρισμό με δανεικά χρήματα, όπως κάναμε την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού».

Ο Λίντνερ πρόσθεσε ότι «η καταπολέμηση του πληθωρισμού συνδέεται πάντα με την κάμψη της οικονομίας, αλλά αυτό είναι το τίμημα για να σταματήσουμε τον πληθωρισμό.

Από την πλευρά μας, πρέπει να προστατεύσουμε τις υγιείς επιχειρήσεις και τα υγιή νοικοκυριά και πρέπει να προστατεύσουμε τους πολίτες από τις δυσκολίες. Κανένας δεν θα παγώσει τον χειμώνα η θα πεινάσει για οικονομικούς λόγους.

Αλλά δεν μπορούνε δουλέψουμε με δανεικά χρήματα, όπως κάναμε στην πανδημία του κορονοϊού» υπογράμμισε ο Λίντνερ, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Με τετραψήφια ποσά στους λογαριασμούς ενέργειας απειλούνται οι καταναλωτές

Η Bundesbank πιέζει την ΕΚΤ για μεγαλύτερη αύξηση των βασικών επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider