Σδούκου (ΥΠΕΝ): Η στήριξη σε 700.000 καταναλωτές φυσικού αερίου θα συνεχιστεί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σδούκου (ΥΠΕΝ): Η στήριξη σε 700.000 καταναλωτές φυσικού αερίου θα συνεχιστεί
Εξετάζεται το σενάριο της επιδότησης στο φυσικό αέριο σε σχέση με την εξέλιξη των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου, ανέφερε το στέλεχος του υπουργείου.

Στις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα της ενεργειακής στήριξης των πολιτών αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών πρώτων υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Σύμφωνα με το στέλεχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι τεχνικές παράμετροι για την οριστικοποίηση του «πακέτου» των μέτρων των ενεργειακών επιδοτήσεων που θα εφαρμοστούν από τον Οκτώβριο οριστικοποιούνται αυτές τις ημέρες από τα συναρμόδια υπουργεία με στόχο να ανακοινωθούν ίσως και μέσα στην εβδομάδα.

«Οι επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα θα συνεχιστούν για όλους τους καταναλωτές»

«Για το ηλεκτρικό ρεύμα οι επιδοτήσεις θα συνεχιστούν κανονικά σε όλα τα νοικοκυριά, τις α’ και β΄ κατοικίες και επιχειρήσεις έχουν» διαβεβαίωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Ενέργειας.

Για το καινούργιο μοντέλο που θα ισχύσει στην ενέργεια από τον Οκτώβριο η γενική γραμματέας σχολίασε: «Στο μοντέλο αυτό θα υπάρχει το στοιχείο της εξοικονόμησης ενέργειας και μίας κλιμακωτής επιδότησης των καταναλωτών».

«Αυτό σημαίνει» επεξήγησε η κ. Σδούκου «όσο πιο χαμηλή κατανάλωση θα έχει κάποιος τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιδότηση». Ο υπολογισμός αυτός στην κατανάλωση θα γίνεται με βάση στοιχεία που έχει διαθέσιμα ο ΔΕΔΗΕ και έτσι θα συγκρίνεται η περσινή χρονιά με την φετινή χρονιά.

«Η στήριξη σε 700.000 καταναλωτές φυσικού αερίου θα συνεχιστεί»

Για το φυσικό αέριο η κ. Σδούκου ανέφερε ότι θα συνεχιστεί και σε αυτόν τον τομέα η στήριξη σε 700.000 καταναλωτές και τόνισε ότι «είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει με το φυσικό αέριο» και «θα πρέπει να δοθεί και ευρωπαϊκή λύση» στο πρόβλημα, καθώς η τιμή στο φυσικό αέριο έχει δεκαπλασιαστεί.

«Σε αυτό το πλαίσιο» ανέφερε η κ. Σδούκου ότι «εξετάζεται το σενάριο της επιδότησης στο φυσικό αέριο σε σχέση με την εξέλιξη των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου, αλλά ο στόχος είναι να στηριχθούν όλοι οι καταναλωτές για την θέρμανση κατά την διάρκεια των κρίσιμων μηνών».

Ερωτηθείσα η γενική γραμματέας ποια λύση θέρμανσης είναι πιο οικονομική δήλωσε: «Αυτή την εποχή λόγω της δύσκολης συγκυρίας με το φυσικό αέριο και έχει καταστήσει το πετρέλαιο φθηνότερο, αυτό που έχουμε πει στους καταναλωτές που έχουν ενδεχομένως την δυνατότητα μετατροπής, να αξιοποιήσουν αυτή την εναλλακτική».

Και συνέχισε: «Στις περιπτώσεις που δεν μπορεί να γίνει η μετατροπή και θα συνεχιστεί η χρήση ως καύσιμο το φυσικό αέριο, θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε σε σημαντικό βαθμό την αύξηση που υπάρχει», σύμφωνα με το megatv.com.

Πρόγραμμα απόσυρσης συσκευών

«Το πρόγραμμα αυτό ”αγκαλιάστηκε” από τον κόσμο και τον Ιούλιο είχαμε 150.000 δικαιούχους, από τους συνολικά 880.000 αιτούντες. Οι δικαιούχοι είχαν προθεσμία να εξαργυρώσουν την επιταγή αυτή μέχρι την Παρασκευή, αλλά δόθηκε παράταση στην εξαργύρωση ως 1η Νοεμβρίου».

Και τόνισε η κ. Σδούκου ότι επειδή έμειναν εκτός και πολίτες με χαμηλά εισοδήματα: «Με εντολή του πρωθυπουργού βρέθηκαν άλλα 140 εκατ. και με αυτά υπολογίζονται άλλοι 200.000 χιλιάδες δικαιούχοι επιπλέον, οι οποίοι είναι επιλαχόντες και θα ειδοποιηθούν με SMS»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider