Αργεντινή: Αύξησε τα επιτόκια κατά 550 μονάδες βάσης, στο 75% - Αγγίζει το 80% ο πληθωρισμός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αργεντινή: Αύξησε τα επιτόκια κατά 550 μονάδες βάσης, στο 75% - Αγγίζει το 80% ο πληθωρισμός
Η ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας ήρθε μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον πληθωρισμό της χώρας, πού άγγιξε το 80%.

Κατά 550 μονάδες βάσης στο 75% αύξησε το επιτόκιο η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, καθώς ο πληθωρισμός βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων τριών δεκαετιών.

Η ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας ήρθε μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον πληθωρισμό της χώρας, πού άγγιξε το 80%. Ο υψηλός πληθωρισμός δεν είναι κάτι καινούργιο για τους Αργεντίνους, που έχουν συνηθίσει να ζουν υπό υψηλές πληθωριστικές πιέσεις. Αλλά με τον πληθωρισμό να αναμένεται να φθάσει στο 99,6% έως τα τέλη του έτους, η κατάσταση είναι πραγματικά δυσχερής.

Ήδη η Κεντρική Τράπεζα είχε προχωρήσει σε αύξηση κατά 950 μονάδων στο βασικό επιτόκιο τον Αύγουστο, στην προσπάθεια των αρχών να αντιμετωπίσουν το πληθωριστικό κύμα που κατατρώει τις συντάξεις και τους μισθούς των πολιτών. Μάλιστα οι εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούν τον πληθωρισμό σε επίπεδα άνω του 100% κατά το πρώτο μισό του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι βασικοί άξονες στρατηγικής του Κοντόπουλου με στόχο το rebranding του Χρηματιστηρίου

Γερμανία: Ο ΥΠΟΙΚ μπορεί να υποσχεθεί μόνο «απορρόφηση του σοκ» για τον πληθωρισμό 

«Σπίτι μου»: Οι προϋποθέσεις για την απόκτηση πρώτης κατοικίας από 10.000 νέους - Τα «ψιλά γράμματα»

gazzetta
gazzetta reader insider insider