Γερμανία: Πτώση για 6ο διαδοχικό μήνα στις μεταποιητικές παραγγελίες τον Ιούλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Πτώση για 6ο διαδοχικό μήνα στις μεταποιητικές παραγγελίες τον Ιούλιο
Oι εργοστασιακές παραγγελίες μειώθηκαν κατά 1,1% σε μηνιαία βάση, με τους οικονομολόγους, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, να έχουν προβλέψει μείωση των παραγγελιών κατά 0,5%.

Πτώση σημείωσαν για 6ο διαδοχικό μήνα οι νέες παραγγελίες στον μεταποιητικό τομέα της Γερμανίας τον Ιούλιο, αντανακλώντας την εξασθένηση της ζήτησης για αγαθά εξαιτίας του αυξανόμενου κόστους και υψηλών τιμών ενέργειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας Destatis, οι εργοστασιακές παραγγελίες μειώθηκαν κατά 1,1% σε μηνιαία βάση, με τους οικονομολόγους, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, να έχουν προβλέψει μείωση των παραγγελιών κατά 0,5%.

Τον Ιούνιο, οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 0,3%, ενώ σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2021, οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν 13,6%.

Η πτώση των παραγγελιών οφείλεται σε μειώσεις τόσο στις εγχώριες αγορές όσο και στις αγορές της ευρωζώνης, οι οποίες συρρικνώθηκαν 4,5% και 6,4% σε μηνιαία βάση, αντίστοιχα. Ο όγκος των νέων παραγγελιών εκτός ευρωζώνης αυξήθηκε 6,5%, ανέφερε η Destatis.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider