Γερμανία: Πτώση πάνω από το μισό στην τιμή του ρεύματος σε 3 ημέρες με το «βλέμμα» στα μέτρα της ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Πτώση πάνω από το μισό στην τιμή του ρεύματος σε 3 ημέρες με το «βλέμμα» στα μέτρα της ΕΕ
Η τρέχουσα τιμή εξακολουθεί να είναι περίπου 10 φορές ο εποχικός μέσος όρος της τελευταίας δεκαετίας. 

Πάνω από το μισό από τα επίπεδα ρεκόρ έχει μειωθεί η τιμή της ευρωπαϊκής ηλεκτρικής ενέργειας μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, λόγω των ενδείξεων για αποφασιστικότητα και συντονισμό των υπευθύνων για την ανακούφιση της επιδεινούμενης ενεργειακής κρίσης.

Τα γερμανικά futures ηλεκτρικής ενέργειας για το επόμενο έτος υποχώρησαν έως και 54% από το ανώτατο όριο της Δευτέρας πάνω από τα 1.000 ευρώ την μεγαβατώρα, καθώς η EE εξετάζει διάφορα μέτρα για να παρέμβει στην αγορά και να μειώσει το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος που «τσακίζει» τις οικονομίες σε ολόκληρη την ήπειρο.

Οι αυξανόμενες τιμές έχουν οδηγήσει σε περικοπές στη βιομηχανική παραγωγή, από τους παραγωγούς χάλυβα έως τους παραγωγούς λιπασμάτων, με ελάχιστες ενδείξεις ότι η ενεργειακή κρίση θα χαλαρώσει σύντομα.

«Η αναμενόμενη παρέμβαση της ΕΕ στην αγορά για τον περιορισμό των τιμών ερμηνεύτηκε πολύ bearish, παρόλο που εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με το ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει η ΕΕ και πώς θα τις δούμε λεπτομερώς», έγραψαν αναλυτές της Energi Danmark σε σημείωμα τους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το γερμανικό συμβόλαιο για το επόμενο έτος έπεσε στα 486 ευρώ ανά μεγαβατώρα την Πέμπτη. Η τρέχουσα τιμή εξακολουθεί να είναι περίπου 10 φορές ο εποχικός μέσος όρος της τελευταίας δεκαετίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν να πληγούν από την ενεργειακή φτώχεια

Η Φινλανδία δίνει 800 εκατ. ευρώ στα νοικοκυριά για την ενεργειακή κρίση

Γερμανία: Οι τιμές ρεύματος ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 1.000 ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider