Η Ισπανία μειώνει τον ΦΠΑ στο φυσικό αέριο στο 5% από το 21%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ισπανία μειώνει τον ΦΠΑ στο φυσικό αέριο στο 5% από το 21%
«Θέλουμε να μοιράσουμε δίκαια τα κόστη και τις χρεώσεις που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία» δήλωσε ο Πέδρο Σάντσεθ.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας θα προχωρήσει στη μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο στο 5% από το 21% που βρίσκεται σήμερα, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ, εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που βιώνει η χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνικο σταθμό Cadena Ser, ο σοσιαλδημοκράτης Σάντσεθ ανέφερε πως η μείωση θα ισχύσει από τον Οκτώβριο, με στόχο «να είναι χαμηλότεροι οι λογαριασμοί θέρμανσης για τους πολίτες. Θέλουμε να μοιράσουμε δίκαια τα κόστη και τις χρεώσεις που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία».

Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση έχει μειώσει τον ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια 2 φορές μέσα στον τελευταίο χρόνο.

Σημειώνεται πως η Ισπανία έχει δεσμευτεί προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για το ότι θα μειώσει τη κατανάλωση αερίου κατά 7% μέσα στο 2022, αλλά η χρήση του αερίου έχει αυξηθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, συγκριτικά με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2021.

Οι καύσωνες που σημειώθηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού έχουν προκαλέσει μια αύξηση στη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια λόγω της χρήσης κλιματιστικών, ενώ παράλληλα μειώθηκε η παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας --μια σημαντική πηγή ενέργειας για την Ισπανία-- εξαιτίας της λειψυδρίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Εντολή κατάσχεσης αεροπλάνου της Lukoil, αξίας 45 εκατ. δολαρίων

Εφορία: Τι αλλάζει στις δηλώσεις ΦΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider