Σπάει διαδοχικά ρεκόρ το κόστος του ρεύματος στη Γερμανία: Ξεπέρασε τα 800 ευρώ η μεγαβατώρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σπάει διαδοχικά ρεκόρ το κόστος του ρεύματος στη Γερμανία: Ξεπέρασε τα 800 ευρώ η μεγαβατώρα
Οι τιμές ενέργειας της Γερμανίας για το επόμενο έτος ξεπέρασαν τα 800 ευρώ την Παρασκευή, επίπεδο σχεδόν δεκαπλάσιο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Οι τιμές ενέργειας της Γερμανίας για το επόμενο έτος ξεπέρασαν τα 800 ευρώ την Παρασκευή, μέγεθος σχεδόν δεκαπλάσιο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Οι τιμές ενέργειας συντρίβουν τα ρεκόρ σχεδόν καθημερινά καθώς η Ρωσία περιορίζει την προμήθεια φυσικού αερίου λίγο πριν την κρίσιμη χειμερινή περίοδο. Ή άνευ προηγουμένου αύξηση του κόστους ενέργειας πυροδοτεί τον πληθωρισμό και απειλεί την οικονομική υγεία νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να κάνουν το δραστικό βήμα του περιορισμού της χρήσης ενέργειας, όπως η απαγόρευση του εξωτερικού φωτισμού για τα κτήρια στη Γερμανία και η μείωση της θερμοκρασίας εσωτερικών χώρων. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι λογαριασμοί ενέργειας αναμένεται να εκτοξευθούν τον Οκτώβριο, αφού η ρυθμιστική αρχή ενέργειας αύξησε το πλαφόν του κόστους. Οι ολοένα αυξανόμενες τιμές μπορεί να αναγκάσουν πολλούς ανθρώπους στη χώρα να περιορίσουν τη χρήση ενέργειας επειδή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυτόν τον χειμώνα.

Οι γερμανικές τιμές ενέργειας για το επόμενο έτος αυξήθηκαν έως και κατά 7,6% στα 805,15 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο Ενέργειας AG την Παρασκευή και έχουν κάνει άλμα 39% μόνο αυτή την εβδομάδα. Το αντίστοιχο γαλλικό συμβόλαιο έχει αυξηθεί 24% αυτή την εβδομάδα. Οι τιμές αντέδρασαν με άνοδο και στην ανακοίνωση της Electricite de France ότι ένας αριθμός των πυρηνικών σταθμών της θα επαναλειτουργήσουν αργότερα του αναμενόμενου. Οι μονάδες αυτές θα αποτελέσουν κρίσιμη πηγή ενέργειας φέτος τον χειμώνα ελλείψει επαρκούς εφοδιασμού με φυσικό αέριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

DW: Η Γερμανία «κόβει» φυσικό αέριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider