Έξοδος από ενισχυμένη εποπτεία: Εύσημα από Κομισιόν και Eurogroup στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έξοδος από ενισχυμένη εποπτεία: Εύσημα από Κομισιόν και Eurogroup στην Ελλάδα
«Ειδικός φόρος τιμής στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Χρήστο Σταϊκούρα για τον ρόλο τους σε αυτή την επιτυχία» υπογραμμίζει ο Πασκάλ Ντόναχιου.

Τελευταία ενημέρωση: 14:20

Εύσημα προς την Ελλάδα για την έξοδο της από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας στέλνουν η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο επικεφαλής του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου.

Με ανάρτηση της στο Twitter, η Γερμανίδα αξιωματούχος τονίζει πως «η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα

Χάρη στην αποφασιστικότητα και τη δύναμη της Ελλάδας και των Ελλήνων, η χώρα κλείνει πλέον αυτό το κεφάλαιο και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Η ΕΕ πάντα στο πλευρό σας» καταλήγει η κ. φον ντερ Λάιεν.

Εύσημα σε Μητσοτάκη και Σταϊκούρα

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup αναφέρει πως «σήμερα, για πρώτη φορά από το 2010, η Ελλάδα αποκαθιστά τις συνθήκες οικονομικής κανονικότητας με την έξοδό της από την ενισχυμένη εποπτεία. Αυτό είναι ένα μέγιστο επίτευγμα για την ελληνική κυβέρνηση και τους Έλληνες. Ειδικός φόρος τιμής στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Χρήστο Σταϊκούρα για τον ρόλο τους σε αυτή την επιτυχία» καταλήγει ο κ. Ντόναχιου.

«Η Ελλάδα προχωρά»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, εστίασε υνεργασία της Ελλάδας με τις ευρωπαϊκές αρχές για την έξοδο της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο Βέλγος αξιωματούχος σημειώνει τα εξής:

Σε ανάρτηση του στο Twitter για την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ αναφέρει: «Μια σημαντική ημέρα για την Ελλάδα — έξοδος από το ενισχυμένο πλαίσιο επιτήρησης σήμερα. Μια επιτυχία που οφείλεται στη δέσμευση του ελληνικού λαού και των αρχών σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Τζεντιλόνι: Η Ελλάδα πέτυχε στην εφαρμογή καίριων μεταρρυθμίσεων

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πάολο Τζεντιλόνι, σημειώνει πως «χάρη στις θυσίες και στην αντοχή του λαού και την αποφασιστικότητα των αρχών, η Ελλάδα σήμερα κλείνει ένα δύσκολο κεφάλαιο στη μεγάλη και περήφανη ιστορία της. Η χώρα εξέρχεται από 4 χρόνια ενισχυμένης εποπτείας, έχοντας καταφέρει επιτυχώς να παραδώσει τις πολιτικής της δεσμεύσεις στο Eurogroup.

Η Ελλάδα πέτυχε στην εφαρμογή καίριων μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της οικονομίας και των δημοσιών οικονομικών» αναφέρει ο κ. Τζεντιλόνι.

Ακόμα, ο Επίτροπος σημειώνει πως «η Κομισιόν θα συνεχίσει να είναι δίπλα στην Ελλάδα για την επόμενη φάση της οικονομικής της ανάπτυξης, δουλεύοντας μαζί για την παράδοση μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων που έχουν αποτυπωθεί στο φιλόδοξο σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για έξοδο από ενισχυμένη εποπτεία: Μήνυμα κατά της «ναρκοθέτησης του δημοσιονομικού χώρου»

gazzetta
gazzetta reader insider insider