Συρρίκνωση της μεταποίησης στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο - Αυξάνεται ο κίνδυνος της ύφεσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συρρίκνωση της μεταποίησης στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο - Αυξάνεται ο κίνδυνος της ύφεσης
Η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του σχετικού δείκτη από τον Μάιο του 2020 και την περίοδο των lockdown για τον κορονοϊό.

Τελευταία ενημέρωση: 12:37

Σημαντική επιδείνωση κατέγραψε ο κλάδος της μεταποίησης στην Ευρωζώνη για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη PMI που καταρτίζει η S&P Global, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του από τον Μάιο του 2020 και την περίοδο των lockdown για τον κορονοϊό.

Όπως μετέδωσε το MarketWatch, ο δείκτης υποχώρησε στις 49,8 μονάδες έναντι 52,1 μονάδων τον Ιούνιο. Σημειώνεται πως κάθε μέτρηση υπό των 50 μονάδων φανερώνει συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του κλάδου.

Ο δείκτης νέων παραγγελιών μειώθηκε στις 42,6 μονάδες από τις 45,2 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020, όταν η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στον κόσμο, υποδεικνύοντας ελάχιστες πιθανότητες ανάκαμψης σύντομα.

«Η μεταποίηση στην Ευρωζώνη βουλιάζει σε μια αυξανόμενα καθοδική πορεία, ενισχύοντας τους φόβους για ύφεση» ανέφερε στη σχετική έκθεση ο επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global, Κρις Ουίλιαμσον.

Ο ίδιος πρόβλεψε πως οι νέες παραγγελίες στον κλάδο υποχωρούν με τον μεγαλύτερο ρυθμό από τον κρίση χρέους της Ευρωζώνης το 2012, εξαιρουμένης της περιόδου των lockdown για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την S&P Global, οι χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις, που αντανακλώνται στους επιταχυνόμενους ρυθμούς μείωσης των νέων παραγγελιών και εξαγωγών, οδήγησαν στη μεγαλύτερη άνοδο των αποθεμάτων έτοιμων προϊόντων που έχει καταγράψει ποτέ η έρευνα.

Οι χειρότερες επιδόσεις

Ανά χώρα της Ευρωζώνης, οι χειρότερες επιδόσεις στον κλάδο σημειώθηκαν στη Γαλλία, με τον σχετικό δείκτη να φτάνει της 49,5 μονάδες (χαμηλό 26 μηνών), στην Ισπανία (48,7 μονάδες, χαμηλό 26 μηνών) στη Γερμανία (49,3 μονάδες, χαμηλό 25 μηνών) και στην Ιταλία (48,5 μονάδες, χαμηλό 25 μηνών).

Αντίθετα, ο κλάδος εμφάνισε άνοδο στην Αυστρία, με τον σχετικό δείκτη στις 51,7 μονάδες, υψηλό 2 μηνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Απρόσμενη συρρίκνωση για τις λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider