Βρετανία: Ο Σούνακ υπόσχεται τη μείωση του βασικού φόρου εισοδήματος κατά 20%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ο Σούνακ υπόσχεται τη μείωση του βασικού φόρου εισοδήματος κατά 20%
Ο υποψήφιος για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον είπε ότι το σχέδιο του θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη μείωση του φόρου εισοδήματος από την περίοδο της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Τελευταία ενημέρωση: 09:56

Για σημαντική μείωση στο φόρο εισοδήματος στη Βρετανία, κατά 20% από το 2029, έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ρίσι Σούνακ, ο οποίος μαζί με την νυν υπουργό Εξωτερικών, Λιζ Τρας διεκδικεί την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος (Τόρις) και την πρωθυπουργία της Βρετανίας, σε διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον.

Ο Σούνακ δήλωσε την Κυριακή ότι επικεντρώνει την προσοχή του στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού, ενώ όταν επιτευχθεί ο στόχος αυτός, θα μπορέσει να ακολουθήσει ένα σχέδιο που έχει ήδη ανακοινωθεί για τη λήψη μέτρων μείωσης της φορολογίας το 2024, αλλά και με τη λήξη της επόμενης κοινοβουλευτικής περιόδου γύρω στο 2029.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι το σχέδιο του θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη μείωση του φόρου εισοδήματος από την περίοδο της Μάργκαρετ Θάτσερ.

«Πρόκειται για ένα ακραίο όραμα, αλλά είναι ταυτόχρονα και ρεαλιστικό» ανέφερε ο ίδιος, σε χθεσινή ανακοίνωσή του, μία ημέρα πριν τα μέλη του Συντηρητικού κόμματος αρχίσουν να λαμβάνουν τα ψηφοδέλτια τους προκειμένου να ψηφίσουν για τον νέο ηγέτη του κόμματος.

Ο Σούνακ δήλωσε ότι το κάθε λεπτό της λίρας που θα εκπίπτει από τον φόρο εισοδήματος θα έχει κόστος περίπου 6 δισεκατομμυρίων λιρών ετησίως, ενώ το δεδομένο αυτό θα επιτρέπει την περαιτέρω μείωση της αναλογίας του βρετανικού χρέους προς το ΑΕΠ, αν η οικονομία εξακολουθήσει να αναπτύσσεται σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις.

Η προσοχή στην BoE

Σημειώνεται πως την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Αυγούστου, συνεδριάζει η νομισματική επιτροπή της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), που αναμένεται να ανακοινώσει νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων της για την καταπολέμηση του πληθωρισμού στη βρετανική οικονομία, που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.

Η BoE έχει προβλέψει πως ο πληθωρισμός στη Βρετανία θα φτάσει ακόμα και το 11% εντός του 2022 (τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στο 9,4%), με την τράπεζα να εκτιμάται πως θα ανακοινώσει μια αύξηση των βασικών επιτοκίων της κατά 0,50%, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider