Η Ιταλία έχει «όπλο» 14,3 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Ιταλία έχει «όπλο» 14,3 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
«Το φθινόπωρο θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ σύνθετη κατάσταση» δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι.

Το ποσό των 14,3 δισ. ευρώ έχει έτοιμο η κυβέρνηση της Ιταλίας για την ενίσχυση των νοικοκυριών και επιχειρήσεων για τις πληθωριστικές πιέσεις και την ενεργειακή κρίση που βιώνει η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Όπως δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, τα χρήματα προκύπτουν από τη φορολόγηση εσόδων και δεν θα επηρεάζουν το έλλειμμα της χώρας, που υπολογίζεται να διαμορφωθεί στο 5,6% για το 2022.

«Το φθινόπωρο θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ σύνθετη κατάσταση και η κυβέρνηση έχει να κάνει ακόμα πολλά» δήλωσε ο Ντράγκι, σημειώνοντας πως είναι έτοιμος να συζητήσει με τις επιχειρήσεις και τα συνδικάτα των εργαζομένων, μετέδωσε το Reuters.

Ο ίδιος δήλωσε πως το νομοσχέδιο για τα 14,3 δισ. ευρώ αναμένεται να έχει ψηφιστεί μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως στην Ιταλία θα γίνουν εθνικές εκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ακίνητα: «Κλειδώνουν» οι παρατάσεις σε ΦΠΑ και φορο-κίνητρα – Το σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι για την στήριξη ιδιοκτητών και ενοικιαστών

Ποιοι όμιλοι «προκρίνονται» για το φοιτητικό / πολιτιστικό ΣΔΙΤ στη Δυτική Αττική – Ποιος έμεινε «εκτός»

Εξοχική κατοικία: Αμερικάνοι και Καναδοί «σαρώνουν» την Ελληνική αγορά - Πόσα δίνουν, ποιες περιοχές προτιμούν

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider