Γερμανία: Μειώθηκε τον Ιούλιο η επιχειρηματική δραστηριότητα - Σε χαμηλά δύο ετών ο σύνθετος PMI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Μειώθηκε τον Ιούλιο η επιχειρηματική δραστηριότητα - Σε χαμηλά δύο ετών ο σύνθετος PMI
Υποχώρηση κατέγραψε τον Ιούλιο η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Γερμανία, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η S&P Global.

Υποχώρηση κατέγραψε τον Ιούλιο η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Γερμανία, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η S&P Global.

Πιο αναλυτικά, ο ΡΜΙ υπηρεσιών της S&P Global τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στις 49,2 μονάδες έναντι 52,4 μονάδων τον Ιούλιο, την στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν μία μέτρηση της τάξης των 51,2 μονάδων.

Αντίστοιχα, ο μεταποιητικός PMI διαμορφώθηκε στις 49,2 μονάδες, καταγράφοντας πτώση από τις 52 μονάδες του προηγούμενου μήνα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη μείωση στις 50,6 μονάδες.

Τέλος, ο σύνθετος PMI, που αξιολογεί τόσο τον μεταποιητικό τομέα όσο και τον τομέα των υπηρεσιών, υποχώρησε σε χαμηλά δύο ετών τον Ιούλιο και διαμορφώθηκε στις 48 μονάδες.

Όπως αναφέρει το Reuters, η συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης αντανακλά το πλήγμα που υπέστησαν οι γερμανικές επιχειρήσεις τόσο από την αλματώδη αύξηση του πληθωρισμού όσο κι από τις συνεχιζόμενες διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

«Έχοντας βιώσει μια ώθηση από την προηγούμενη χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό, διάφορες προκλήσεις ώθησαν τη γερμανική οικονομία σε υφεσιακό έδαφος για πρώτη φορά στο 2022 μέχρι σήμερα», ανέφερε από την πλευρά του αναλυτής της S&P Global.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι νέες κυρώσεις της ΕΕ θα πλήξουν την παγκόσμια οικονομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider