Γκεοργκίεβα: Οι κυβερνήσεις να στοχεύσουν στους πλέον «ευάλωτους» με τα σχέδια στήριξης

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γκεοργκίεβα: Οι κυβερνήσεις να στοχεύσουν στους πλέον «ευάλωτους» με τα σχέδια στήριξης
Πρέπει να σκεφθούμε σοβαρά τη σωστή άρθρωση των πολιτικών μας, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Μπροστά σε έναν «πρωτόγνωρο συνδυασμό σοκ», η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα κάλεσε σήμερα τις κυβερνήσεις να θέσουν ως στόχο με τα μέτρα στήριξης τους πλέον «ευάλωτους» πληθυσμούς.

Με την πανδημία της Covid-19 και τον πόλεμο στην Ουκρανία, «βιώσαμε δύο σοκ σε δύο χρόνια. Πρέπει να σκεφθούμε σοβαρά τη σωστή άρθρωση των πολιτικών μας», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, μιλώντας στο Μπαλί της Ινδονησίας με αφορμή τη συνεδρίαση των οικονομικών αξιωματούχων της G20.

«Εάν η νομισματική πολιτική πρέπει να είναι σφιχτή, η δημοσιονομική πολιτική πρέπει να συνεχίσει να προστατεύει τους πλέον ευάλωτους πολίτες» παρά ολόκληρο τον πληθυσμό στο σύνολό του, εκτίμησε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Τα μέτρα στήριξης των κυβερνήσεων «εάν δεν είναι καλά ρυθμισμένα και εάν δεν λαμβάνουν υπόψη τη βιωσιμότητά τους μεσοπρόθεσμα, μπορεί να λειτουργήσουν ενάντια στους στόχους της νομισματικής πολιτικής», ειδικότερα τη μείωση του υψηλού πληθωρισμού, είπε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η ελληνική εταιρεία από την Αλεξανδρούπολη που εκτοξεύει μικρoδορυφόρους made in Greece

«Χρυσός» ο freddo espresso στην Ελλάδα - Πού καταγράφονται οι χαμηλότερες τιμές καφέ

Επίδομα θέρμανσης: 8+1 «μυστικά» για πολυκατοικίες, διαχειριστές και ενοίκους

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider