Ρωσία: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με ενεργειακά κόστη έως και 400 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με ενεργειακά κόστη έως και 400 δισ. ευρώ
Η ΕΕ θα βρεθεί αντιμέτωπη και με ελλείψεις σε παράγωγα του πετρελαίου, προειδοποίησε ο επικεφαλής ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τη θέση της Μόσχας για το ότι η Ευρώπη θα πληρώσει μεγάλο κόστος από την προσπάθεια απεξάρτησης από την ενέργεια της Ρωσίας υπογράμμισε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της τελευταίας και επικεφαλής ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης του Βλαντίμιρ Πούτιν, Αλεξάντερ Νόβακ.

Σε δηλώσεις τους προς δημοσιογράφους, ο Νόβακ ανέφερε πως η Ευρώπη θα καταβάλει μεγάλο τίμημα για την απόφαση του εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, σημειώνοντας πως η ΕΕ θα χρειαστεί να πληρώσει 400 δισ. ευρώ για υψηλότερες τιμές ενέργειας, ενώ θα βρεθεί αντιμέτωπη και με ελλείψεις σε παράγωγα του πετρελαίου.

Ο Νόβακ δεν ανέφερε για το ποια χρονική περίοδο θα αφορούν τα κόστη των 400 δισ. ευρώ, μετέδωσε το Reuters.

Ακόμα, ο ίδιος κατηγόρησε την ΕΕ και τις ΗΠΑ για «ελλιπή ασφάλεια στον ενεργειακό σχεδιασμό» τους που είναι υπεύθυνη για την αύξηση των τιμών ενέργειας και την άνοδο του πληθωρισμού στις οικονομίες τους.

Παράλληλα, ο Ρώσος αξιωματούχος είπε πως η χώρα του θα επιταχύνει τις συζητήσεις με την Κίνα για την πώληση ρωσικού φυσικού αερίου στην ασιατική χώρα.

Μιλώντας για τις τιμές του πετρελαίου, ο Νόβακ δεν απέκλεισε η τιμή του «μαύρου χρυσού» να διαμορφωθεί έως και τα 150 δολάρια ανά βαρέλι μέχρι το τέλος του 2022, ή ακόμα υψηλότερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πεσκόφ: Ρωσία και ΗΠΑ να συζητήσουν την παράταση της συνθήκης για μείωση πυρηνικών όπλων

Κομισιόν: Εγκρίθηκε πρόγραμμα ύψους 1,63 δισ. ευρώ για την ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider