Χίθροου: Η ταξιδιωτική κίνηση του Ιουνίου στο 79% των επιπέδων προ της πανδημίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χίθροου: Η ταξιδιωτική κίνηση του Ιουνίου στο 79% των επιπέδων προ της πανδημίας
Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας αναβάθμισε κατά 16% τις εκτιμήσεις για τον αριθμό επιβατών που θα διακινηθούν από το αεροδρόμιο εντός του 2022.

Σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για την ταξιδιωτική κίνηση στο Χίθροου εντός του 2022 προχώρησε η διοίκηση του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Βρετανίας.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η ταξιδιωτική κίνηση στο αεροδρόμιο για τον Μάιο διαμορφώθηκε σε 5,3 εκατ. επισκέπτες, ποσοστό που ανέρχεται στο 79% της κίνησης του Μάϊου του 2019, προ της πανδημίας του κορονοϊού που «γονάτισε» τις αεροπορικές μετακινήσεις παγκοσμίως.

Σε αυτό το πλαίσιο και εν μέσω της αυξημένης ζήτησης που καταγράφεται για καλοκαιρινά ταξίδια, η διοίκηση του Χίθροου ανακοίνωσε πως από αύριο, Τρίτη 14 Ιουνίου, θα επαναλειτουργήσει ο τερματικός σταθμός 4, εξυπηρετώντας 30 αεροπορικές εταιρείες.

Παράλληλα, το Χίθροου εκτιμά πως η ζήτηση θα παραμείνει υψηλή για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και αναβάθμισε κατά 16% τις εκτιμήσεις της για τον αριθμό επιβατών που θα διακινηθούν από το αεροδρόμιο εντός του 2022, στα 53 εκατ. επιβατών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Συρρίκνωση της οικονομίας τον Απρίλιο λόγω της ενεργειακής κρίσης

Ζαχαράκη: Αναβαθμίζουμε την τουριστική εκπαίδευση με νέες δεξιότητες

gazzetta
gazzetta reader insider insider