Βρετανία: Πτώση 20% για τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων - Κοντά σε χαμηλό 30 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Πτώση 20% για τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων - Κοντά σε χαμηλό 30 ετών
Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν -32,4% πιο κάτω από τον Μάιο του 2019, προ της πανδημίας. 

Σημαντική υποχώρηση κατέγραψαν για τον Μάιο οι πωλήσεις νέων οχημάτων στη Βρετανία, καθώς η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου δοκιμάστηκε από τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, όπως η κρίση των ημιαγωγών, που επηρέασαν προς τα κάτω τις παραδόσεις οχημάτων παρά την αυξημένη ζήτηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής ένωσης κατασκευαστών και εμπόρων οχημάτων (SMMT), οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 20,6% σε σχέση με τον Μάιο του 2021, φτάνοντας τα 124.394 αυτοκίνητα. Πρόκειται για τις δεύτερες χειρότερες πωλήσεις οχημάτων κατά τον μήνα του Μαΐου των τελευταίων 30 ετών, καλύτερες μόνο από τον Μάιο του 2020 όταν η πανδημία του κορονοϊού ουσιαστικά «γονάτισε» τον κλάδο της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σημειώνεται πως οι πωλήσεις για τον Μάιο διαμορφώθηκαν -32,4% πιο κάτω από τον Μάιο του 2019, προ της πανδημίας.

Ηλεκτροκίνηση

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν 17,7% σε ετήσιο επίπεδο, φτάνοντας το 12,4% των συνολικών πωλήσεων οχημάτων στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την SMMT, τα κίνητρα αγοράς και οι υποδομές για την ηλεκτροκίνηση αποτελούν βασικές προτεραιότητες για την αγορά των εν λόγω οχημάτων από τους Βρετανούς οδηγούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider