Πότε θα πρέπει η Fed να σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια; Όταν φτάσουν στο 2,5%, απαντά αξιωματούχος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πότε θα πρέπει η Fed να σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια; Όταν φτάσουν στο 2,5%, απαντά αξιωματούχος
Η «παύση» στην αύξηση των επιτοκίων θα έρθει όταν η Federal Reserve θα έχει ανεβάσει το επιτόκιο στο περίπου 2,5%, δήλωσε η Πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly. 

Η «παύση» στην αύξηση των επιτοκίων θα γίνει όταν η Federal Reserve θα έχει ανεβάσει το επιτόκιο στο περίπου 2,5%, δήλωσε η Πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly.

«Πρέπει να οδηγήσουμε το επιτόκιο στην ουδετερότητα, την οποία τοποθετώ στο περίπου 2,5% σε ονομαστικούς όρους. Πρέπει να το κάνουμε δίχως καθυστέρηση», είπε η Daly σε συνέντευξη στο CNBC.

«Χρειάζεται να δούμε πραγματική πρόοδο στον πληθωρισμό. Διαφορετικά, θεωρώ ότι πρέπει να κινούμε το επιτόκιο μέχρι να βρεθούμε τουλάχιστον σε ουδέτερη θέση και έπειτα να κοιτάξουμε τριγύρω τι άλλο πρέπει να γίνει».

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed τον Μάιο έδειξαν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι της Fed τάσσονται υπέρ της αύξησης των επιτοκίων κατά 0,5% στις συναντήσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου και τα σχόλια της Daly αφήνουν να εννοηθεί ότι συντάσσεται και ίδια με αυτό.

Αυτές οι δύο αυξήσεις θα ωθούσαν το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων στο εύρος του 1,75%-2% -και πάλι χαμηλότερα από το επίπεδο που ορίζει η Daly ως ουδέτερο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί ξαφνικά όλοι... θυμήθηκαν την «ανεξαρτησία» των Κεντρικών Τραπεζών

Γέλεν: Έκανα λάθος για την πορεία του πληθωρισμού - Δεν αποκλείουμε περαιτέρω σοκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider