Reuters: Η Gazprom πλήρωσε λιγότερα στην Ουκρανία για μεταφορά αερίου αφότου το Κίεβο περιόρισε τις ροές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Η Gazprom πλήρωσε λιγότερα στην Ουκρανία για μεταφορά αερίου αφότου το Κίεβο περιόρισε τις ροές
Η Ουκρανία μετέφερε στην Ευρώπη 41,6 bum ρωσικού φυσικού αερίου το 2021, από 40 bum που είχε αρχικά υποσχεθεί η Gasport, αν και ήταν μειωμένο κατά 25% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

H ρωσική κρατική εταιρεία Gazprom πλήρωσε λιγότερα για τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας στην Ευρώπη τον Ιούνιο, δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη ο επικεφαλής της ουκρανικής εταιρείας ενέργειας Naftogaz, αφότου το Κίεβο μπλόκαρε τις ρωσικές ροές μέσω του σημείου διέλευσης Sokhranovka.

«Όχι για τον πλήρη όγκο», είπε ο Γιούρι Βιτρένκο όταν ρωτήθηκε για τις πληρωμές μεταφοράς φυσικού αερίου.

Η Ρωσία συνέχισε να εξάγει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας παρά το ξέσπασμα του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, ωστόσο, η Ουκρανία απαγόρευσε την ροή μέσω του σημείου διέλευσης Sokhranovka, το οποίο αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο των αγωγών προμήθειας της Ρωσίας προς την Ευρώπη μέσω των αγωγών της Ουκρανίας.

Το Κίεβο είπε ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση επειδή οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αρχίσει να εκτρέπουν τις ροές σε δύο αυτονομιστικές περιοχές στην ανατολική Ουκρανία.

Η Gazprom πραγματοποίησε μια πληρωμή που δεν συμπεριλαμβάνει τις ροές μέσω του σημείου Sokhranovka, δήλωσε στο Reuters μια ουκρανική πηγή ενέργειας.

Η Ουκρανία μετέφερε στην Ευρώπη 41,6 bcm ρωσικού φυσικού αερίου το 2021, από 40 bcm που είχε αρχικά υποσχεθεί η Gazprom, αν και ήταν μειωμένο κατά 25% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρή κάμψη στην παροχή φυσικού αερίου από την Gazprom στην Ευρώπη

Ρωσία: Οι μισοί πελάτες της Gazprom από το εξωτερικό έχουν ανοίξει λογαριασμούς σε ρούβλια

Η Gazprom επιβεβαίωσε ότι διέκοψε την παροχή αερίου στη Φινλανδία

gazzetta
gazzetta reader insider insider