BofA: Οι επενδυτές «μαζεύουν» ρευστό με τον μεγαλύτερο ρυθμό από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BofA: Οι επενδυτές «μαζεύουν» ρευστό με τον μεγαλύτερο ρυθμό από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους
Σχετική έρευνα έδειξε πως οι επενδυτές «σορτάρουν» τις τεχνολογικές μετοχές με τον μεγαλύτερο ρυθμό από τον Αύγουστο του 2006.

Εν μέσω της ανησυχίας για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και των προβληματισμών για τις αυξήσεις των επιτοκίων από τις ισχυρές κεντρικές τράπεζες για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, οι επενδυτές έχουν αρχίσει να «μαζεύουν» ρευστό με το μεγαλύτερο ρυθμό από το 2001 και την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης.

Έρευνα της Bank of America που διενεργήθηκε μεταξύ 288 επενδυτών που διαχειρίζονται assets 872 δισ. δολαρίων έδειξε πως τα επίπεδα ρευστού στους επενδυτές βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2001, όταν η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους συγκλόνισε τις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, οι φόβοι για στασιμοπληθωρισμό βρίσκονται στο μεγαλύτερο επίπεδο από το 2008.

Ο Μάικλ Χάρτνετ της BofA ανέφερε πως δεν έχουμε δει ακόμα τα χαμηλότερα επίπεδα στο ράλι των «αρκούδων» που σημειώνουν τα διεθνή χρηματιστήρια.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, ο μεγαλύτερος φόβος των επενδυτών που συμμετείχαν στην έρευνα που έγινε τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου, είναι η ανησυχία για ύφεση, τα ρίσκα από τον πληθωρισμό και οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, μετέδωσε το Bloomberg.

Παράλληλα, η έρευνα έδειξε πως οι επενδυτές «σορτάρουν» τις τεχνολογικές μετοχές με τον μεγαλύτερο ρυθμό από τον Αύγουστο του 2006, με τους τίτλους του κλάδου να έχουν πληγεί τις τελευταίες εβδομάδες ιδιαίτερα εν μέσω των ανησυχιών για την αύξηση των επιτοκίων και των επιπτώσεων που αυτό θα έχει στην κερδοφορία τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CAR: Σε χαμηλό 10 ετών οι πωλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως το 2022, λόγω της «τριπλής απειλής»

Σανγκάη: «Μηδενικά» κρούσματα Covid-19 στον γενικό πληθυσμό - Το lockdown συνεχίζεται

gazzetta
gazzetta reader insider insider