Η Κομισιόν ετοιμάζει εκταμίευση νέων δανείων ενίσχυσης για την Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κομισιόν ετοιμάζει εκταμίευση νέων δανείων ενίσχυσης για την Ουκρανία
Το πακέτο αναμένεται να καλύψει τις χρηματοπιστωτικές ανάγκες της Ουκρανίας για περίπου 2 μήνες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει ένα νέο πακέτο οικονομικής ενίσχυσης προς την Ουκρανία, με στόχο τη στήριξη της χώρας και την ενίσχυση της εν μέσω της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής.

Σύμφωνα με το Reuters, το ακριβές ύψος της νέας οικονομικής ενίσχυσης από την ΕΕ προς το Κίεβο δεν έχει καθοριστεί, με το θέμα να βρίσκεται υπο συζήτηση μεταξύ των μελών της Ένωσης.

Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε πως το πακέτο αναμένεται να καλύψει τις χρηματοπιστωτικές ανάγκες της Ουκρανίας για περίπου 2 μήνες, κυρίως μέσω δανείων. Τα χρήματα αναμένεται να δοθούν από τον προϋπολογισμός της ΕΕ και των κρατών μελών, και όχι από την έκδοση νέου ευρωπαϊκού χρέους που αναφερόταν ως σενάριο τις προηγούμενες μέρες, ανέφερε το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΕ ενέκρινε τον Ιανουάριο ένα πακέτο έκτακτης χρηματοδότησης προς την Ουκρανία ύψους 1,2 δισ. ευρώ, προτού ξεκινήσει ο πόλεμος. Από αυτά τα χρήματα, περίπου τα μισά έχουν εκταμιευτεί και η εκταμίευση των υπολοίπων αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, είχε δηλώσει προ εβδομάδων πως η Ουκρανία χρειάζεται 5 δισ. δολάρια μηνιαίως προκειμένου να μπορέσει να διατηρήσει λειτουργική την οικονομία της λόγω του πολέμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπέρμποκ: Για να ξεκινήσει διάλογος με Ρωσία πρέπει να έχει σταματήσει να βομβαρδίζει την Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider