Τσακίρης: Για το 2022 και 2023, η EBRD σχεδιάζει ακόμα μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τσακίρης: Για το 2022 και 2023, η EBRD σχεδιάζει ακόμα μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Η συμβολή της EBRD στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας ήταν και συνεχίζει να είναι καταλυτική, αναφέρει ο υφυπ. Ανάπτυξης.

«Η συμβολή της EBRD στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας ήταν και συνεχίζει να είναι καταλυτική ειδικά σε κρίσιμους τομείς όπως αυτός της ενέργειας αλλά και της γενικότερης ρευστότητας στην αγορά μέσω έξυπνων χρηματοδοτικών εργαλείων όπως για παράδειγμα το trade facilitation για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για το 2022 και 2023, η EBRD σχεδιάζει ακόμα μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις».

Αυτό σημειώνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τη συμμετοχή του στη γενική συνέλευση των διοικητών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (EBRD) που πραγματοποιήθηκε στο Μαρόκο.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός αναφέρει τα εξής:

«Συμμετείχα στη γενική συνέλευση των διοικητών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (EBRD) που πραγματοποιήθηκε αυτές τις μέρες στο Μαρόκο.

Πρώτο θέμα συζήτησης ήταν η εισβολή στην Ουκρανία και οι τρόποι που η Τράπεζα μπορεί να στηρίξει τις οικονομίες τόσο της Ουκρανίας όσο και των άλλων χωρών που πλήττονται.

Εγκρίθηκε επίσης το στρατηγικό και κεφαλαιακό πρόγραμμα της τράπεζας έως το 2025, όπως και πρόγραμμα για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας ύψους 1 δισ ευρώ.

Για το 2021, η EBRD επένδυσε 840 εκατομμύρια ευρώ στην ελληνική οικονομία και ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, συμβάλλοντας σημαντικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην ενίσχυση του ΑΕΠ της χώρας μας.

Η συμβολή της EBRD στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας ήταν και συνεχίζει να είναι καταλυτική ειδικά σε κρίσιμους τομείς όπως αυτός της ενέργειας αλλά και της γενικότερης ρευστότητας στην αγορά μέσω έξυπνων χρηματοδοτικών εργαλείων όπως για παράδειγμα το trade facilitation για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για το 2022 και 2023, η EBRD σχεδιάζει ακόμα μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Οι χώρες με το φθηνότερο ρεύμα στον κόσμο και το παράδοξο των συχνών blackout

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς δηλώνονται αναδρομικά ποσά από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα

Χρήσιμα tips που επιταχύνουν την διαδικασία έκδοσης της σύνταξης - Τι πρέπει να κάνουν οι 60αρηδες

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider