Δημοσκόπηση Marc για το Πρώτο Θέμα: Προβάδισμα 15,1% της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Marc για το Πρώτο Θέμα: Προβάδισμα 15,1% της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Τρίτη η Ελπίδα για την Δημοκρατία της Μαρίας Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,8% στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα το «Πρώτο Θέμα». Στην δεύτερη θέση καταγράφεται η νεοσύστατη ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 15,7%, με την διαφορά των δύο κομμάτων στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος να ανέρχεται σε 15,1 μονάδες.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ελπίδα για την Δημοκρατία της Μαρίας Καρυστιανού, που εμφανίζει ποσοστό της τάξης του 10,9%. Παγιωμένο πλέον στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, το οποίο συγκεντρώνει το 10,3% των προτιμήσεων.

Ακολουθούν ΚΚΕ με 6,8%, Ελληνική Λύση με 6,8%, Πλεύση Ελευθερίας με 5,4%, Φωνή Λογικής με 3,7%, ΜεΡΑ25 με 2,1% και ΣΥΡΙΖΑ με 1,8%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 31%, με δεύτερο το Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 16,4%. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πίσω και από τη Μαρία Καρυστιανού με μόλις 5,2%, με την πρόεδρο της «Ελπίδας» να συγκεντρώνει 6,7% των προτιμήσεων.

Με βάση τη δημοσκόπηση προκύπτει οκτακομματική Βουλή που δεν δίνει αυτοδυναμία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Οι χώρες με το φθηνότερο ρεύμα στον κόσμο και το παράδοξο των συχνών blackout

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς δηλώνονται αναδρομικά ποσά από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα

Χρήσιμα tips που επιταχύνουν την διαδικασία έκδοσης της σύνταξης - Τι πρέπει να κάνουν οι 60αρηδες

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider