Χονγκ Κονγκ: Συρρίκνωση της οικονομίας κατά 4% στο α' τρίμηνο του 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χονγκ Κονγκ: Συρρίκνωση της οικονομίας κατά 4% στο α' τρίμηνο του 2022
Κατά 4% συρρικνώθηκε στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου η οικονομία του Χονγκ Κονγκ, καθώς η πρώην βρετανική αποικία προχώρησε στην επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων ώστε να θέσει υπό έλεγχο ένα ακόμα κύμα της πανδημίας.

Κατά 4% συρρικνώθηκε στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου η οικονομία του Χονγκ Κονγκ, καθώς η πρώην βρετανική αποικία προχώρησε στην επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων ώστε να θέσει υπό έλεγχο ένα ακόμα κύμα της πανδημίας, αναστέλλοντας τη λειτουργία επιχειρήσεων, γεγονός που έπληξε σημαντικά τις αναπτυξιακές προοπτικές.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης της περιοχής, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 4% το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, τερματίζοντας με αυτόν το τρόπο το σερί τεσσάρων τριμήνων με ανάπτυξη, ενώ την ίδια στιγμή αναλυτές της DBS ανέμεναν συρρίκνωση κατά 1,2% και της Standard Chartered κατά 1,3%.

«Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις βραχυπρόθεσμα», ανέφερε σε δήλωσή του κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η βελτίωση της κατάστασης της επιδημίας στην πόλη και τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης θα συμβάλουν στην άνοδο της εγχώριας ζήτησης για το υπόλοιπο του έτους.

Σε τριμηνιαία βάση, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 2,9% το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου, ενώ η κυβέρνηση της πρώην αποικίας αναμένει ανάπτυξη με ρυθμό ως και 3,5% για το σύνολο του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χονγκ Κονγκ: Εκτόξευση των θανάτων λόγω κορονοϊού - Στα όρια της πληρότητας τα νεκροτομεία

Χονγκ Κονγκ: Η Κάρι Λαμ δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider