ΔΝΤ: Η Ουκρανία χρειάζεται 5 δισ. δολάρια ανά μήνα για να κρατήσει την οικονομία της λειτουργική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΝΤ: Η Ουκρανία χρειάζεται 5 δισ. δολάρια ανά μήνα για να κρατήσει την οικονομία της λειτουργική
Το Ταμείο ΔΝΤ έχει αρχίσει ήδη να απεργάζεται ένα πρόγραμμα δανείων προς την Ουκρανία, σύμφωνα με την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, ανέφερε πως η εμπόλεμη Ουκρανία χρειάζεται ποσό της τάξης των 5 δισ. δολαρίων ανά μήνα ώστε να μπορέσει να διατηρήσει λειτουργική της οικονομίας, εν μέσω του πολέμου και της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, η επικεφαλής του Ταμείου ανέφερε πως άμεση προτεραιότητα για την Ουκρανία αποτελεί η «κάλυψη» του χρηματοδοτικού κενού που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή χώρα για τους επόμενους 3 μήνες.

Παράλληλα, η κ. Γκεοργκίενα ανακοίνωσε πως παρά την αβεβαιότητα που αναμένεται για την Ουκρανία το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΔΝΤ έχει αρχίσει ήδη να απεργάζεται ένα πρόγραμμα δανείων προς το Κίεβο, με την ίδια να προσθέτει πως «είναι άδικο να αναμένουμε αυτή τη στιγμή πως η Ουκρανία θα μπορούσε να εφαρμόσει ένα μακροπρόθεσμο πακέτο μεταρρυθμίσεων για την οικονομία της».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΝΤ: Εφικτή η μείωση του ελληνικού ελλείμματος φέτος στο 1,9% - Πλεονάσματα από το 2023 - «Ναι» σε στοχευμένα μέτρα στήριξης

Μπέρμποκ: Η Γερμανία δεν έχει αποκαλύψει όλα τα όπλα που έχει αποστείλει στην Ουκρανία

Moody's Analytics: Υψηλότερος πληθωρισμός, «επιθετικότερη» Fed - Τα δύο πρόσωπα «κλειδιά»

gazzetta
gazzetta reader insider insider