Ρωσία προς G7: Εάν δεν πληρώσετε σε ρούβλι, κόβεται το φυσικό αέριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία προς G7: Εάν δεν πληρώσετε σε ρούβλι, κόβεται το φυσικό αέριο
Η Γερμανία τόνισε ότι η ομάδα των G-7 απορρίπτει το αίτημα της Μόσχας για πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλια. 

Μήνυμα για το ότι η απόφαση των χωρών των G-7 να μην πληρώσουν τη Ρωσία σε ρούβλια για την αγορά φυσικού αερίου θα προκαλέσει αναστολή των ενεργειακών παραδόσεων έστειλε κορυφαίος στέλεχος της ρωσικής βουλής.

Ο Ιβάν Αμπράμοφ, πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου (Άνω Βουλή της Ρωσίας) ανέφερε ότι η άρνηση των G-7 για πληρωμή του ρωσικού αερίου σε ρούβλια θα οδηγήσει σε ξεκάθαρη αναστολή στην παροχή αερίου.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα η Γερμανία τόνισε ότι η ομάδα των G-7 απορρίπτει το αίτημα της Μόσχας για πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλια.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, «όλοι οι υπουργοί των χωρών της G7 συμφώνησαν ότι πρόκειται για μονομερή κίνηση παραβίασης των υπαρχόντων συμβολαίων».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι υπουργοί «υπογράμμισαν για ακόμη μία φορά ότι τα συναφθέντα συμβόλαια έχουν ισχύ και οι εταιρείες πρέπει να τιμούν τα όσα αναφέρονται σε αυτά... η πληρωμή σε ρούβλια είναι απαράδεκτη και καλούμε τις εμπλεκόμενες εταιρείες να μην συμμορφωθούν με το αίτημα του Πούτιν».

Όπως σημείωνε νωρίτερα το Insider.gr, η απαίτηση της Ρωσίας να πληρώνεται από την Ευρώπη σε ρούβλια, δηλαδή ρούβλια που ισοδυναμούν με ένα δισ. δολάρια ημερησίως, διευρύνει - ποιοτικά και όχι μόνο ποσοτικά - ακόμα περισσότερο αφ’ ενός την «έξοδο» από το δολάριο και αφ’ εταίρου την «αντίληψη» διεθνώς πλέον ότι η υπέρβαση του δολαρίου στις διεθνείς συναλλαγές είναι πλέον μία «ρεαλιστική» αντίληψη.

Αυτή είναι μία «νέα πραγματικότητα» και αφορά ένα «πόλεμο» που ξεπερνά τα όρια και τις όποιες σκοπιμότητες της αμεσότητας του πολέμου στην Ουκρανία. Αφορά την κυριαρχία του δολαρίου στο μεταπολεμικό νομισματικό σύστημα μέχρι σήμερα…

Και σαν τέτοια είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ και η Fed δεν μπορούν και δεν θα μείνουν να περιμένουν τις εξελίξεις.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Βέλμαχος

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρίση στην Ουκρανία: Η Ρωσία υποβαθμίζει τις προσδοκίες για τις συνομιλίες - Το μήνυμα στην ΕΕ για το φυσικό αέριο

Βρετανία: Η BoE μιλά για τη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση των τελευταίων δεκαετιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider