UBS: Στο 2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Στο 2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία
Η UBS υποστηρίζει πως για το τρέχον έτος το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα επηρεαστεί αρνητικά κατά 1,5% και 0,5% για το επόμενο έτος.

Ο αντίκτυπος του πολέμου στην Ουκρανία προς την ευρωπαϊκή οικονομία εκτιμάται πως θα ανέλθει στο 2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, σύμφωνα με σχετική έκθεση της UBS που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, ο αντίκτυπος του 2% αφορά την περίοδο μέχρι το τέλος του 2023, με την UBS να υποστηρίζει πως για το τρέχον έτος το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα επηρεαστεί αρνητικά κατά 1,5% και 0,5% για το επόμενο έτος.

Η UBS αναφέρει πως πέρα από το επιπλέον κόστος που θα αντιμετωπίσουν οι χώρες της Ευρωζώνης στο πεδίο της ενέργειας, θα προκύψουν επιπλέον δαπάνες για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών από την Ουκρανία και τις δαπάνες για άμυνα και ασφάλεια.

«Εκτιμούμε πως η Κομισιόν θα επιτρέψει επιπλέον δημοσιονομικό χώρο σε χώρες όπου υπερβαίνουν τους στόχους για τους προϋπολογισμούς τους, λόγω των επιπλέων δαπανών σε ενέργεια, άμυνα και διαχείριση των προσφυγικών ροών» σημειώνει η UBS.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενέργεια: Η εισήγηση της Κομισιόν για τη Σύνοδο Κορυφής – Task Force για αέριο, με ρίσκα οι παρεμβάσεις στις αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider