Μπούλαρντ (Fed) για επιτόκια: Η ταχύτερη αύξηση θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπούλαρντ (Fed) για επιτόκια: Η ταχύτερη αύξηση θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα
Υπέρ μίας πιο «επιθετικής» στάσης εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αναφορικά με το ζήτημα της αύξησης των βασικών επιτοκίων τάχθηκε ο επικεφαλής της Fed του Σεντ Λιούις Τζέιμς Μπούλαρντ, με στόχο την διατήρηση του πληθωρισμού υπό έλεγχο, χωρίς ωστόσο να περιορίζεται σημαντικά η οικονομική δραστηριότητα.

Υπέρ μίας πιο «επιθετικής» στάσης εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αναφορικά με το ζήτημα της αύξησης των βασικών επιτοκίων τάχθηκε ο επικεφαλής της Fed του Σεντ Λιούις Τζέιμς Μπούλαρντ, με στόχο την διατήρηση του πληθωρισμού υπό έλεγχο, χωρίς ωστόσο να περιορίζεται σημαντικά η οικονομική δραστηριότητα.

«Νομίζω ότι αν δράσουμε ταχύτερα θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Bloomberg Television ο Μπούλαρντ, ο οποίος κατά στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ της αύξησης των επιτοκίων στο 3% εντός του τρέχοντος έτους, ενώ στην πρόσφατη συνεδρίαση της Fed -όπου αποφασίστηκε η αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης- ο επικεφαλής της Fed του Σεντ Λιούις είχε ταχθεί υπέρ μίας αύξησης κατά 50 μονάδες βάσης.

Στη συνέχεια, ο Μπούλαρντ τόνισε πως οι αυξήσεις κατά 50 μονάδες βάσης θα πρέπει να βρίσκονται στην φαρέτρα της Fed στο άμεσο μέλλον, καθώς με την υπάρχουσα στάση της η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ασκεί ανοδικές πιέσεις στον πληθωρισμό. «Είναι η λάθος στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπούλαρντ αναφερόμενος στις αυξήσεις των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, συμπληρώνοντας πως η Fed μπορεί ακόμα να επιτύχει μια «ήπια προσγείωση» για την οικονομία ακόμη και αν ληφθούν υπόψη οι προβλεπόμενες αυξήσεις επιτοκίων.

Σημειώνεται πως ο επικεφαλής της Fed του Σεντ Λιούις είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου στην επιτροπή επιτοκίων της Fed για το 2022.

Υπενθυμίζεται πως χθες Δευτέρα, ο διοικητής της Fed Τζερόμ Πάουελ τάχθηκε και αυτός από την πλευρά του υπέρ μίας πιο επιθετικής πολιτικής αναφορικά με τα επιτόκια, υπογραμμίζοντας πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να προχωρήσει σε μεγαλύτερες από τις συνηθισμένες αυξήσεις επιτοκίων εάν χρειαστεί, καθώς διαπιστώνεται η αναάγκη να κινηθεί γρήγορα ώστε να μειώσει τον υπερβολικά υψηλό πληθωρισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάουελ (Fed): Ο υψηλός πληθωρισμός απειλεί την ανάκαμψη - Θα λάβουμε όσα μέτρα απαιτούνται

Μπόστιτς (Fed): Μια «εξαιρετικά επιθετική πολιτική» αύξησης των επιτοκίων δεν είναι κατάλληλη σήμερα

Μπούλαρντ (Fed): Τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν άνω του 3% μέσα στο 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider