Η Ελβετία προσθέτει τον Αμπράμοβιτς στη «μαύρη λίστα» με τις ρωσικές κυρώσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ελβετία προσθέτει τον Αμπράμοβιτς στη «μαύρη λίστα» με τις ρωσικές κυρώσεις
Η Βιέννη ανακοίνωσε πως προσθέτει επιπλέον 197 άτομα και 9 επιχειρήσεις από τη Ρωσία στη λίστα των κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τον τέως ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, προσέθεσε η Ελβετία στη λίστα με τις κυρώσεις εις βάρος ατόμων και επιχειρήσεων της Ρωσίας, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνουν οι χώρες της Δύσης για τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Βιέννη ανακοίνωσε πως προσθέτει επιπλέον 197 άτομα και 9 επιχειρήσεις από τη Ρωσία. Τα μέτρα αφορούν το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων των ατόμων και των επιχειρήσεων στην Ελβετία, όπως και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα για τους 197 Ρώσους.

«Οι κυρώσεις της Ελβετίας πλέον αντικατοπτρίζουν πλήρως τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στη λίστα των κυρώσεων προς τις 9 ρωσικές επιχειρήσεις βρίσκεται και η Rosneft Aero, θυγατρική της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας της Ρωσίας.

Οι κυρώσεις, οι οποίες τίθενται σε ισχύ από σήμερα, είναι κυρίως εμπορικές και οικονομικές, ανακοίνωσε η Ελβετία και περιλαμβάνουν μια απαγόρευση εμπορικών εξαγωγών αντικειμένων διπλής χρήσης, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για στρατιωτικούς όσο και για πολιτικούς σκοπούς.

Η απαγόρευση εισαγωγών προϊόντων στην Ελβετία έχει επίσης επεκταθεί για να περιλαμβάνει λευκορωσικά προϊόντα ξυλείας και αντικείμενα κατασκευασμένα από καουτσούκ, σίδερο, χάλυβα και τσιμέντο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Sky News: Αμερικανοί επενδυτές ετοιμάζουν πρόταση για την εξαγορά της Τσέλσι

Αμπράμοβιτς: Στην Μόσχα βρίσκεται πιθανώς μετά από τις βρετανικές κυρώσεις

Η Ελβετία αυστηροποίησε τις κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider