Και η Νότια Κορέα κόβει συναλλαγές με ρωσικές τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Και η Νότια Κορέα κόβει συναλλαγές με ρωσικές τράπεζες
Η Νότια Κορέα ακολούθησε τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ανέστειλε τις συναλλαγές με την κεντρική τράπεζα και τα κρατικά επενδυτικά ταμεία της Ρωσίας.

Η Νότια Κορέα ακολούθησε τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ανέστειλε τις συναλλαγές με την κεντρική τράπεζα και τα κρατικά επενδυτικά ταμεία της Ρωσίας, αυστηροποιώντας τις κυρώσεις μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι συναλλαγές της Νότιας Κορέας με την Τράπεζα της Ρωσίας καθώς και με το Εθνικό Ταμείο Πλούτου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων θα πρέπει να διακοπούν από την Τρίτη, ανακοίνωσε αργά τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών. Η χώρα σχεδιάζει επίσης να ευθυγραμμιστεί με την ΕΕ στον αποκλεισμό των ρωσικών τραπεζών από το παγκόσμιο διατραπεζικό δίκτυο Swift από τις 8 π.μ. τοπική ώρα στις 13 Μαρτίου, πρόσθεσε το υπουργείο.

Το υπουργείο είπε επίσης ότι πρόσθεσε τη Rossiya Bank στη λίστα κυρώσεων της Νότιας Κορέας. Επτά άλλες ρωσικές τράπεζες είχαν ήδη προστεθεί στον κατάλογο από την 1η Μαρτίου. Η Νότια Κορέα αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να απαγορεύσει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματά της να συναλλάσσονται με οποιαδήποτε ρωσική τράπεζα που βρίσκεται στη λίστα των κυρώσεων, ενώ τα απέκλεισε και από τα νέα ρωσικά κρατικά ομόλογα.

Η χώρα δεσμεύτηκε επίσης να περιορίσει τις εξαγωγές στρατηγικών και μη ειδών στη Ρωσία.

Η έκθεση των τραπεζών της Νότιας Κορέας στη Ρωσία εκτιμάται σε 1,47 δισ. δολάρια. Η Νότια Κορέα έχει επίσης διαθέσει 2 τρισ. γουόν (1,62 δισ. δολάρια) σε επείγουσα στήριξη για τοπικές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider