Βρετανία: Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί γρήγορα για να αναζητήσει άλλες πηγές ενέργειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί γρήγορα για να αναζητήσει άλλες πηγές ενέργειας
Johnson
Όλες οι επιλογές στο τραπέζι δηλώνει ο πρωθυπουργός Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη δεν μπορεί απλά να σταματήσει τη χρήση πετρελαίου και φυσικού αερίου εν μία νυκτί, αλλά ότι οι χώρες πρέπει να κινηθούν γρήγορα μαζί για να κοιτάξουν πέρα από τη Ρωσία για τις προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου της.

Ερωτηθείς εάν θα επιβληθεί μια ευρωπαϊκή απαγόρευση στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία, είπε σε συνέντευξη Τύπου: «Υπάρχουν διαφορετικές εξαρτήσεις σε διαφορετικές χώρες, και πρέπει να το προσέξουμε αυτό, και δεν μπορούμε απλά να σταματήσουμε τη χρήση πετρελαίου και φυσικού αερίου εν μία νυκτί ακόμη και από τη Ρωσία».

«Μπορούμε να κινηθούμε γρήγορα στο Ηνωμένο Βασίλειο... αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βεβαιωθούμε ότι όλοι κινούμαστε προς την ίδια κατεύθυνση... και ότι επιταχύνουμε αυτή την κίνηση και νομίζω ότι αυτό θα δείτε», συμπλήρωσε.

Παράλληλα είπε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα καθορίσει μια στρατηγική προμήθειας ενέργειας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που ώθησε τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου σε επίπεδα υψηλά ετών.

«Θα χαράξω μια στρατηγική για τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας τις επόμενες ημέρες», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε πως επιλογές που ήταν αδιανόητες πριν από τρεις εβδομάδες βρίσκονται πλέον στο τραπέζι όταν ρωτήθηκαν αν οι ευρωπαϊκές χώρες εξέταζαν την απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου λόγω της εισβολής του στην Ουκρανία.

«Τώρα προχωράμε πολύ, πολύ γρήγορα και βλέπουμε ότι κάτι που ίσως πριν από τρεις εβδομάδες δεν θα είχε ληφθεί υπόψη είναι τώρα πολύ στο τραπέζι. Πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούμε όλοι να απομακρυνθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από την εξάρτηση, την εξάρτηση από Ρωσικοί υδρογονάνθρακες, ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

«Όλοι το κάνουν αυτό, όλοι είναι στο ίδιο ταξίδι. Ορισμένες χώρες θα το κάνουν πιο γρήγορα και ευκολότερα από άλλες», είπε, προσθέτοντας ότι η Δύση θα συνεργαστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Ο ενεργειακός εφοδιασμός της Ευρώπης δεν μπορεί να διασφαλιστεί αυτή τη στιγμή με άλλον τρόπο

gazzetta
gazzetta reader insider insider