Ουδετερότητα τέλος - Και η Ελβετία στον «χορό» των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουδετερότητα τέλος - Και η Ελβετία στον «χορό» των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας
«Πάγωμα» των περιουσιαστικών στοιχείων που έχουν στη χώρα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, με άμεση ισχύ.

Η κυβέρνηση της, ιστορικά ουδέτερης στις γεωπολιτικές εντάσεις, Ελβετίας ανακοίνωσε οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, ακολουθώντας την κίνηση πολλών χωρών της Δύσης κατά της Μόσχας μετά από τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, η ελβετική κυβέρνηση γνωστοποίησε πως υιοθετεί το πακέτο κυρώσεων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας και σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ρωσίας.

Ακόμα, η Ελβετία ανακοίνωσε το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων που έχουν στη χώρα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, με άμεση ισχύ.

Ακόμα, η υπουργός Δικαιοσύνης, Καρίν Κέλλερ-Σούτερ, ανακοίνωσε την απαγόρευση εισόδου στη χώρα 5 Ρώσων επιχειρηματιών που έχουν στενές σχέσεις με τον πρόεδρο Πούτιν, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα αυτών των 5 ολιγαρχών.

Η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα στείλει προμήθειες για τους Ουκρανούς πολίτες που έχουν καταφύγει στην Πολωνία από την αρχή της ρωσικής εισβολής. «Η Ελβετία υπογραμμίζει την αλληλεγγύη της στην Ουκρανία και τους πολίτες της» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Λαβρόφ ακύρωσε την επίσκεψή του στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη

gazzetta
gazzetta reader insider insider