Πρόγραμμα Εξοικονομώ: Παράταση 15 ημερών για τις αιτήσεις των δικαιούχων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόγραμμα Εξοικονομώ: Παράταση 15 ημερών για τις αιτήσεις των δικαιούχων
Η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι στις 15 Φεβρουαρίου 2022 για τις αιτήσεις μονοκατοικιών/μεμονωμένων διαμερισμάτων

Για 15 ημέρες η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων του «Εξοικονομώ 2021», ΄πως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λόγω των έκτακτων συνθηκών στη δημόσια διοίκηση που έχουν προκαλέσει η μετάλλαξη Όμικρον της Covid-19 και τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι στις 15 Φεβρουαρίου 2022 για τις αιτήσεις μονοκατοικιών/μεμονωμένων διαμερισμάτων (αντί για τις 31 Ιανουαρίου 2022).

Υπενθυμίζεται πως τα

προγράμματα «Εξοικονομώ» έχουν καθιερωθεί να «τρέχουν» σε ετήσια βάση και μετά την ολοκλήρωση του «Εξοικονομώ 2021» για το οποίο η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε στις 13 Δεκεμβρίου και θα λήξει στα τέλη Ιανουαρίου, αναμένεται και νέο «Εξοικονομώ», το οποίο θα τρέξει από το ερχόμενο φθινόπωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα επερχόμενα προγράμματα θα έχουν παραπλήσια χαρακτηριστικά και προϋποθέσεις ενώ ο τρόπος χρηματοδότησης θα επιστρέψει σε πόρους του ΕΣΠΑ πάνω στη διετία.

Όπως είναι γνωστό, τα κίνητρα του προγράμματος διαμορφώνονται ανάλογα με το εισόδημα του ωφελούμενου και ορίζονται επιλέξιμες εισοδηματικές κατηγορίες και το βαθμό εξοικονόμησης ενέργειας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη στήριξη ενεργειακά φτωχών και ευάλωτων νοικοκυριών στο πλαίσιο ενός προϋπολογισμού τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ που διατίθεται για αυτόν τον τύπο νοικοκυριών με αυξημένο ποσοστό επιχορήγησης για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους, παροχή δυνατότητας εγγυοδοσίας για την εξασφάλιση του δανείου προς τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, σε περίπτωση σύναψης δανειακής σύμβασης, και ταυτόχρονα την υποστήριξη ενεργειακών κοινοτήτων Δήμων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ για την κάλυψη των καταναλώσεων ενεργειακά φτωχών νοικοκυριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσον αφορά στο τρέχον πρόγραμμα στο οποίο προβλέπεται να ενταχθούν 50.000 κατοικίες (δηλαδή 38% περισσότερες από τον προηγούμενο κύκλο), προσφέρεται η ευκαιρία σε επιλαχόντες να ενταχθούν σε αυτό εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης όσων έχουν προηγηθεί βάσει κριτηρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Και οι σεισμόπληκτες περιοχές στο «Εξοικονομώ κατ οίκον»

gazzetta
gazzetta reader insider insider