Wells Fargo: Τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ το 2022 - Μείωση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wells Fargo: Τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ το 2022 - Μείωση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη
Τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων εντός του τρέχοντος έτους αναμένει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Wells Fargo, υποβαθμίζοντας παράλληλα τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ για το 2022.

Τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων εντός του τρέχοντος έτους αναμένει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Wells Fargo, υποβαθμίζοντας παράλληλα τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ για το 2022, καθώς η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού απειλεί την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Πιο αναλυτικά, οι αναλυτές της τράπεζας αναμένουν πως η πρώτη αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα λάβει χώρα τον προσεχή Μάρτιο, ενώ τονίζεται πως θα ακολουθήσουν ακόμα τρεις αυξήσεις, μία σε κάθε τρίμηνο του έτους.

Για το 2023, η Wells Frago εκτιμά πως θα πραγματοποιηθούν ακόμα τρεις αυξήσεις επιτοκίων, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Αναφορικά με τον ρυθμό ανάπτυξης της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη, οι οικονομικοί αναλυτές της τράπεζας προχώρησαν στην επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών τους, σε σύμπνοια με τις αντίστοιχες προβλέψεις των αναλυτών τόσο Goldman Sachs όσο και της JP Morgan.

Ως εκ τούτου, η τράπεζα εκτιμά πως το 2022 το αμερικανικό ΑΕΠ θα ενισχυθεί κατά 3,9%, την στιγμή που οι προηγούμενες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ανάπτυξη της τάξης του 4,4%, ενώ για το πρώτο τρίμηνο του έτους εκτιμάται πως η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο επικεφαλής της JP Morgan αναμένει πάνω από 4 αυξήσεις των επιτοκίων της Fed το 2022

Τέσσερις αυξήσεις στα επιτόκια «βλέπει» η Goldman Sachs στις ΗΠΑ για εφέτος

gazzetta
gazzetta reader insider insider