Ο επικεφαλής της JP Morgan αναμένει πάνω από 4 αυξήσεις των επιτοκίων της Fed το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο επικεφαλής της JP Morgan αναμένει πάνω από 4 αυξήσεις των επιτοκίων της Fed το 2022
Η αμερικανική οικονομία οδεύει προς το καλύτερο έτος της από τις αρχές της Μεγάλης Ύφεσης, δήλωσε ο Τζέιμι Ντίμον.

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ μέσα στο 2022 εμφανίστηκε ο επικεφαλής της JP Morgan, Τζέιμι Ντίμον.

Μιλώντας σε συνέδριο της τράπεζας για θέματα Υγείας, ο τραπεζίτης είπε πως «θα έχουμε πολύ μεγάλη ανάπτυξη της οικονομίας αυτή τη χρονιά, πιστεύω πως θα είναι η ισχυρότερη από τα χρόνια λίγο μετά από τη Μεγάλη Ύφεση. Και το 2023 θα είναι πολύ καλό, επίσης».

Ακόμα, ο Ντίμον απέδωσε την αισιοδοξία του για την ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ στις πολιτικές της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), προβλέποντας πως η Fed θα προχωρήσει σε παραπάνω αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της από αυτές που αναμένουν οι αγορές. Ο CEO της JP Morgan πρόσθεσε πως θα του κάνει έκπληξη εάν η Fed αυξήσει μόνο 4 φορές τα επιτόκια της.

Υπενθυμίζεται πως ο Τζαν Χάτζιους της Goldman εκτίμησε πως η ταχεία πρόοδος στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ και το σήμα των «γερακιών» μέσω της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (στις 14-15 Δεκεμβρίου) υποδηλώνουν μια ταχύτερη ομαλοποίηση.

«Με τον πληθωρισμό να είναι πιθανότατα πολύ πάνω από τον στόχο σε εκείνο το σημείο, δεν πιστεύουμε πλέον ότι η έναρξη της μείωσης του ισολογισμού της Fed θα υποκαταστήσει μια τριμηνιαία αύξηση των επιτοκίων. Συνεχίζουμε να βλέπουμε αυξήσεις τον Μάρτιο, τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο και τώρα έχουμε προσθέσει μια ακόμη αύξηση τον Δεκέμβριο» ανέφερε το στέλεχος της Goldman.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τέσσερις αυξήσεις στα επιτόκια «βλέπει» η Goldman Sachs στις ΗΠΑ για εφέτος

gazzetta
gazzetta reader insider insider