ΗΠΑ: Πάνω από 200 δισ. δολάρια οι ηλεκτρονικές πωλήσεις στην περίοδο των Χριστουγέννων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Πάνω από 200 δισ. δολάρια οι ηλεκτρονικές πωλήσεις στην περίοδο των Χριστουγέννων
Οι τιμές των προϊόντων παρουσιάστηκαν αυξημένες άνω του 3% σε ετήσιο επίπεδο, ενδεικτικό των επιπτώσεων του αυξημένου πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Στα 204,5 δισ. δολάρια διαμορφώθηκαν οι online λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, σύμφωνα με έκθεση της Adobe που εξέτασε πάνω από 1 τρισ. επισκέψεις Αμερικανών καταναλωτών σε ιστοσελίδες του λιανεμπορίου.

Πρόκειται για αύξηση 9% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2020 και το μεγαλύτερο επίπεδο χρημάτων που καταναλωτών οι Αμερικανοί καταναλωτές από τότε που η Adobe ξεκίνησε να καταρτίζει τη σχετική λίστα.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι τιμές των προϊόντων παρουσιάστηκαν αυξημένες άνω του 3% σε ετήσιο επίπεδο, ενδεικτικό των επιπτώσεων του αυξημένου πληθωρισμού που καταγράφεται στην αμερικανική οικονομία τους τελευταίους μήνες.

Ακόμα, το μέσο επίπεδο εκπτώσεων για προϊόντα την εορταστική περίοδο διαμορφώθηκε στο 8% έναντι μέσου επιπέδου έκπτωσης 21% το 2020.

Τέλος, η Adobe αναφέρει πως το 43% των συνολικών online αγορών στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν από smartphones, έναντι 40% το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Adobe: Διογκώνεται ο «online πληθωρισμός» - Ο Νοέμβριος ήταν ο 18ος μήνας αύξησης των τιμών

gazzetta
gazzetta reader insider insider