Σκρέκας: Μέσα στο α' εξάμηνο ενεργοποιείται το πρόγραμμα αναβάθμισης κλιματιστικών και άλλων λευκών συσκευών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκρέκας: Μέσα στο α' εξάμηνο ενεργοποιείται το πρόγραμμα αναβάθμισης κλιματιστικών και άλλων λευκών συσκευών
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα γίνει πράξη μέσα στο α' εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα.

«Ανάσα» θα αποτελέσει για χιλιάδες νοικοκυριά στη χώρα το νέο μέτρο της κυβέρνησης για την αντικατάσταση - ενεργοβόρων - ηλεκτρικών συσκευών, «με καινούριες, ανώτερης ενεργειακής κλάσης, με μικρότερη κατανάλωση ρεύματος».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα γίνει πράξη μέσα στο α' εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα και θα αφορά σε συσκευές όπως κλιματιστικά, ψυγεία και άλλες ενεργοβόρες «λευκές» ηλεκτρικές συσκευές.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε πως «το άλλο μέτρο, αυτό που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, για αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών, θα εξειδικευτεί το επόμενο διάστημα και θα υλοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο. Θα μπορούν τα νοικοκυριά να αντικαταστήσουν κλιματιστικά, ψυγεία και άλλες ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, με καινούριες, ανώτερης ενεργειακής κλάσης, με μικρότερη κατανάλωση ρεύματος», μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Επιδότηση 42 ευρώ στο ρεύμα για όλες τις κύριες κατοικίες

Να θυμίσουμε πως το πρωί της Παρασκευής, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Ιανουάριο από τις ανατιμήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

Προχωρώντας στην εξειδίκευση των μέτρων στήριξης για τον Ιανουάριο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σημείωσε πως θα επιδοτηθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας όλων των κύριων κατοικιών, με τη μέση μηνιαία ενίσχυση να ανέρχεται σε 42 ευρώ για τις πρώτες 300KWh. Για τους οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου, θα υπάρξει οριζόντια ελάφρυνση 20 ευρώ ανά θερμική MWh από την επιδότηση της κυβέρνησης και επιπλέον 20 ευρώ μέσω έκπτωσης της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Από το 2022, το «δίχτυ προστασίας» θα περιλαμβάνει και όλες τις επιχειρήσεις, με την Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα που κατέθεσε και πήρε έγκριση από την Κομισιόν ενός ανάλογου σχήματος. Η μοναδιαία τιμή της επιδότησης στο ρεύμα ορίζεται σε 65€/MWh, ενώ για το αέριο ανέρχεται στα 30 €/MWh.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Μέτρα 400 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή κρίση – Επιδότηση 42 ευρώ στο ρεύμα για όλες τις κύριες κατοικίες

Μπρατάκος για ενέργεια: Τα νέα μέτρα ανακουφίζουν έμπρακτα όλους τους κλάδους

gazzetta
gazzetta reader insider insider