Η «καλύτερη δουλειά στις ΗΠΑ» πληρώνει 125.000 το χρόνο και έχει 10.000 ανοιχτές θέσεις εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η «καλύτερη δουλειά στις ΗΠΑ» πληρώνει 125.000 το χρόνο και έχει 10.000 ανοιχτές θέσεις εργασίας
Οι Java developers βρίσκονται στη πρώτη θέση της κατάταξης της Glassdoor με τις «50 καλύτερες δουλειές στις ΗΠΑ» για το 2021.

Ποια είναι η «καλύτερη δουλειά στις ΗΠΑ» και πόσα κερδίζουν όσοι την κάνουν; Είναι η ερώτηση των 125.000 δολαρίων και «υπόσχεται» υψηλή επαγγελματική ικανοποίηση.

Η απάντηση ίσως και να βρίσκεται στον κλάδο των Computer scientists μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως είναι ο τίτλος εργασίας στα ελληνικά) ο οποίος παραμένει σε υψηλή ζήτηση πάρα το κύμα παραιτήσεων που χαρακτηρίζει την αμερικανική αγορά εργασίας τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με το Marketwatch, οι εταιρείες αναζητούν πάντα νέους τρόπους για να αξιοποιούν δεδομένα που θα κάνουν πιο αποδοτική τη λειτουργία τους, αλλά και που θα τους βοηθήσουν να μάθουν περισσότερα για τους πελάτες τους, οπότε οι μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι σε μεγάλη ζήτηση. Έχουν επίσης το πλεονέκτημα να μπορούν να εργαστούν από οπουδήποτε θέλουν.

Συγκεκριμένα, οι Java developers βρίσκονται στη πρώτη θέση της κατάταξης της Glassdoor με τις «50 καλύτερες δουλειές στις ΗΠΑ» για το 2021. Τυπικά εργάζονται σε startups και η δουλειά τους - συνήθως - επικεντρώνεται στην δημιουργία διάφορων εφαρμογών. Ο μισθός τους κυμαίνεται από 69.000 δολάρια με 125.000 δολάρια το χρόνο και έχουν μέσο ετήσιο βασικό μισθό άνω των 93.000 δολαρίων. Έχουν επίσης βαθμολογία 4,2 μονάδων σε κλίμακα 5,0 μονάδων όσον αφορά στην επαγγελματική ικανοποίηση. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 10.103 ανοιχτές θέσεις εργασίας για Java developers στις ΗΠΑ.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρίσκει κανείς τους Data scientists με μέσο ετήσιο βασικό μισθό στα 113.736 δολάρια και τους product managers στην τρίτη θέση με 121.107 δολάρια το χρόνο.

Πρόκειται για ειδικότητες που έχουν μεγάλη ζήτηση ανεξάρτητα με τον βιομηχανικό κλάδο, σύμφωνα με τους συμβούλους εργασίας, ειδικά όσον αφορά σε εταιρείες της Silicon Valley, όπως η Facebook, η Alphabet και η Microsoft, μεταξύ άλλων.

* Στην έκθεση «Glassdoor Job Score» εξετάζονται ισότιμα τρεις βασικοί παράγοντες για τον καθορισμό της κατάταξης. Η μισθολογική δυνατότητα (μέσο ετήσιος βασικός μισθός), η γενικότερη επαγγελματική ικανοποίηση και ο αριθμός ανοιχτών θέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Αριθμός-ρεκόρ 4,5 εκατ. εργαζομένων παραιτήθηκαν από την εργασία τους τον Νοέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider