Οικονομία | Διεθνή
05-01-2022 | 08:32

ΗΠΑ: Αριθμός-ρεκόρ 4,5 εκατ. εργαζομένων παραιτήθηκαν από την εργασία τους τον Νοέμβριο

Newsroom
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αριθμός-ρεκόρ 4,5 εκατ. εργαζομένων παραιτήθηκαν από την εργασία τους τον Νοέμβριο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο αριθμός των Αμερικανών που εγκατέλειψαν οικειοθελώς τη δουλειά τους αυξήθηκε στα 4,5 εκατομμύρια τον Νοέμβριο, ένας σημαντικός δείκτης για την εμπιστοσύνη που επικρατεί στην αγορά εργασίας και μια ένδειξη ότι οι υψηλότεροι μισθοί θα μπορούσαν να υπερισχύσουν για λίγο.

Η αύξηση κατά 370.000 στις αποχωρήσεις, όπως αναφέρεται στη μηνιαία έρευνα του υπουργείου Εργασίας, ή στην έκθεση JOLTS την Τρίτη, καθοδηγήθηκε από την βιομηχανία καταλυμάτων και υπηρεσιών τροφίμων.

Μεγάλες αυξήσεις σημειώθηκαν επίσης στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης και της κοινωνικής πρόνοιας καθώς και στους τομείς των μεταφορών, της αποθήκευσης και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Και οι 4 περιφέρειες των ΗΠΑ ανέφεραν αύξηση στον αριθμό των ατόμων που εγκαταλείπουν τη δουλειά τους.

Οι θέσεις εργασίας, ένα μέτρο για την ζήτηση εργασίας, μειώθηκαν κατά 529.000 στα 10,6 εκατ. την τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 11,075 εκατ. κενές θέσεις. 

Σημειώθηκαν μεγάλες μειώσεις στις θέσεις εργασίας στις βιομηχανίες καταλυμάτων και τροφίμων, στις κατασκευές και στη βιομηχανία παραγωγής μη διαρκών αγαθών.

Οι προσλήψεις άλλαξαν ελάχιστα στα 6,7 εκατομμύρια.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.