Markit: Σε χαμηλό 9 μηνών η οικονομία της Ευρωζώνης τον Δεκέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Markit: Σε χαμηλό 9 μηνών η οικονομία της Ευρωζώνης τον Δεκέμβριο
Ο σύνθετος PMI για τη Γερμανία έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών στο τέλος του 2021.

Σε πολύμηνα χαμηλά διαμορφώθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα της Ευρωζώνης για τον Δεκέμβριο του 2021, αντανακλώντας την ανησυχία για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού στην οικονομία.

Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Markit που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο PMI υπηρεσιών για την Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στις 53,1 μονάδες έναντι 53,3 μονάδων στην αρχική μέτρηση της εταιρείας και αντί των 53,3 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο του δείκτη από τον Απρίλιο του 2021.

Ο σύνθετος PMI για την οικονομία τη Ευρωζώνης διαμορφώθηκε στις 53,3 μονάδες έναντι 53,4 μονάδων στην αρχική μέτρηση της εταιρείας και αντί των 53,4 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές. Πρόκειται για τη χαμηλότερη επίδοση του σύνθετου PMI από τον Μάρτιο του 2021.

Ανά χώρα της Ευρωζώνης, την καλύτερη επίδοση στον σύνθετο PMI κατέγραψε η Ιρλανδία, με τον δείκτη να φτάνει τις 56,5 μονάδες, υψηλό 9 μηνών.

Αντίθετα, στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, ο σύνθετος PMI για τον Δεκέμβριο διαμορφώθηκε στις 49,9 μονάδες, χαμηλό 1,5 έτους.

Υπενθυμίζεται πως κάθε μέτρηση υπό των 50 μονάδων φανερώνει συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του κλάδου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: Ισχυρή η μεταποιητική δραστηριότητα το Δεκέμβριο, μειώνονται τα εφοδιαστικά προβλήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider