Οικονομία | Διεθνή
30-12-2021 | 10:16

Κνοτ (ΕΚΤ): Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις για μείωση του πληθωρισμού κάτω από 2% μετά το 2022

Newsroom
Μοιράσου το
Κνοτ (ΕΚΤ): Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις για μείωση του πληθωρισμού κάτω από 2% μετά το 2022
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την εκτίμηση πως ενδεχομένως το ύψος του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη μετά το 2022 θα παραμείνει πάνω από το «όριο» του 2%, σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ, εξέφρασε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, Κλας Κνοτ.

Αναλυτικότερα, ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Trouw που είδε την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας, ανέφερε πως ο πληθωρισμός στην ζώνη του ευρώ θα μπορούσε κάλλιστα να υπερβεί τις τρέχουσες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τα επόμενα χρόνια.

«Έχω διαφορετική άποψη, νομίζω ότι η πιθανότητα να παραμείνουμε κολλημένοι πάνω από το 2% είναι εξίσου μεγάλη. Όχι πολύ πάνω από το 2%, αλλά ακόμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κνοτ, ο οποίος στο παρελθόν είχε δηλώσει πως η ΕΚΤ θα μπορούσε να αποφασίσει να αυξήσει τα επιτόκια το 2023, εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να υπερβαίνει τις προσδοκίες το επόμενο έτος.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα μέσα στον Δεκέμβριο, η ΕΚΤ προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός στη νομισματική ένωση θα μειωθεί στο 1,8% μετά το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μια γρήγορη ματιά στα επιτόκια, τον πληθωρισμό και το χρέος του 2022

Σεντένο (ΕΚΤ): Η αύξηση του πληθωρισμού απαιτεί συνεχή παρακολούθηση